ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτινό… κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο του Βόλου

γιορτινό-κυκλοφοριακό-κομφούζιο-στ-612933

Σε λίγη ώρα βεβαιώθηκαν 23 παραβάσεις – Σωρηδόν οι καταγγελίες από πολίτες για κλειστούς πεζόδρομους

Γιορτινό κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της πόλης. Με την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας πολίτες βγήκαν μαζικά για τις αγορές για το πασχαλινό τραπέζι, τα δώρα για τα βαφτιστήρια και το μποτιλιάρισμα επανήλθε στην καθημερινότητα.

Παράνομα διπλοπαρκαρισμένα ακόμη και τριπλοπαρκαρισμένα(!) αυτοκίνητα, παράνομη στάση και στάθμευση σε λεωφορειόδρομους, φορτοεκφορτώσεις σε ώρες αιχμής μολονότι απαγορεύεται και κατειλημμένοι πεζόδρομοι από αυτοκίνητα και μηχανάκια, συνθέτουν την εικόνα της πόλης ενόψει των γιορτών.

Χαρακτηριστικό της αφόρητης κατάστασης που επικρατεί στο κέντρο είναι οι καταγγελίες που δέχεται σε καθημερινή βάση η Δημοτική Αστυνομία από πολίτες που καταγγέλλουν ότι κινούνται με τα οχήματά τους σημειωτόν και κυρίως για οχήματα και φορτηγά που κάνουν φορτοεκφορτώσεις πάνω σε πεζοδρόμους στερώντας πολύτιμο χώρο κίνησης από πεζούς.

Χθες, σε λίγη ώρα, κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας βεβαίωσαν 23 παραβάσεις κυρίως για παράνομη στάθμευση σε πεζοδρόμους και λεωφορειόδρομους. «Οι έλεγχοι είναι καθημερινοί, πρωί και απόγευμα, ο κόσμος όμως δεν συμμορφώνεται. Απευθύνουμε συστάσεις αποφεύγοντας να βεβαιώσουμε παραβάσεις, ωστόσο οι παράνομοι επιστρέφουν. Τους διώχνουμε, φεύγουν, κάνουν τον κύκλο και επιστρέφουν λίγη ώρα μετά», παρατηρεί η αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Νατάσσα Μορφογιάννη.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα σύμφωνα με την ίδια παρατηρείται στο λεωφορειόδρομο της Δημητριάδος από την Ιωλκού και μετά όπου βρίσκονται μόνιμα παρκαρισμένα οχήματα και από την απέναντι πλευρά, παράνομα παρκαρισμένα ακόμη και σε τριπλή(!) σειρά.

«Σε καθημερινή βάση υπάρχει κλιμάκιο στην Ιωλκού με Δημητριάδος και στην Καρτάλη με Ιάσονος, ενώ άλλο κλιμάκιο προχωρά σε ελέγχους σε διαφορετικά σημεία. Στόχος μας δεν είναι να ταλαιπωρούμε τους πολίτες αλλά να διευκολύνουμε την κίνηση για όλους γι’ αυτό και θα πρέπει και οι πολίτες και επισκέπτες να είναι συνεργάσιμοι και να αποφεύγουν να κατεβαίνουν για αγορές στο κέντρο με τα αυτοκίνητά τους», σχολίασε η κ. Μορφογιάννη.

Μαρτύριο έξω από τράπεζες

Το μαρτύριο στους δρόμους δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα. Πληρωμή συντάξεων, δώρων Πάσχα και επιδομάτων έφεραν ουρές μπροστά από τα ΑΤΜ’s και τις εισόδους των τραπεζικών υποκαταστημάτων, όπου η αναμονή είναι μεγάλη για να εξυπηρετηθεί κανείς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου