ΤΟΠΙΚΑ

Κατανυκτικό κλίμα στους ναούς της Μητρόπολης Δημητριάδος

κατανυκτικό-κλίμα-στους-ναούς-της-μητ-612959

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου σήμερα ο κ. Ιγνάτιος – Δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο περιφορά του Επιταφίου στο Κοιμητήριο

Με αυστηρά μέτρα και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας που τελούνται στους ναούς της Μητρόπολης Δημητριάδος, ενώ συνεχίζονται οι διαδικτυακές, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές μεταδόσεις για όσους παραμένουν στο σπίτι. Λόγω της πανδημίας, εξάλλου, δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο η περιφορά του Επιταφίου στο Κοιμητήριο του Βόλου.

Με τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας σε ισχύ, οι ναοί λειτουργούν με τον προβλεπόμενο αριθμό πιστών, ένα άτομο ανά 25 τετραγωνικά, ενώ είναι επιβεβλημένη η χρήση διπλής μάσκας. Διαρκής η προτροπή του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου, για τήρηση των μέτρων, ζητώντας από τους πιστούς «να προσέλθουν στους ναούς με πνεύμα κατάνυξης και σεβασμό στα μέτρα».

Σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη το πρωί ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου. Η Θεία Λειτουργία θα ξεκινήσει στις 8π.μ. και θα μεταδοθεί απευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό astra, τον ραδιοφωνικό σταθμό Ορθόδοξη Μαρτυρία και το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο you tube.

Σήμερα το απόγευμα, στους Ιερούς Ναούς και στις Ιερές Μονές της τοπικής Εκκλησίας θα ψαλεί ο Ορθρος της Μεγάλης Παρασκευής, η Ακολουθία των Αχράντων Παθών.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, στις 6μ.μ., θα χοροστατήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. Η Ακολουθία θα μεταδοθεί απευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό astra, τον ραδιοφωνικό σταθμό Ορθόδοξη Μαρτυρία και το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube.

Στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου η Ακολουθία θα αρχίσει στις 5.30μ.μ.

Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου στις 5μ.μ.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου θα τελεστούν δύο Ακολουθίες των Αχράντων Παθών: στις 12μ και στις 6μ.μ.

Στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας στις 6μ.μ.

Μεγάλη Παρασκευή στο διαδημοτικό κοιμητήριο

Αλλαγές δεδομένων λόγω της πανδημίας, χωρίς την περιφορά του Επιταφίου, που πραγματοποιούνταν κατά παράδοση τα προηγούμενα χρόνια στο διαδημοτικό Κοιμητήριο του Βόλου, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Μητρόπολης Δημητριάδος, αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό του Αγίου Λαζάρου του Διαδημοτικού Κοιμητηρίου θα τελεστούν οι εξής Ιερές Ακολουθίες:

Στις 8.30 – 10.00 π.μ. Μεγάλες και Βασιλικές Ωρες, στις 10.00 – 11.30 π.μ. Εσπερινός Αποκαθηλώσεως και στις 11.30 π.μ. – 13.00 Ακολουθία Επιταφίου Θρήνου.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, δεν θα πραγματοποιηθεί η περιφορά του Επιταφίου εντός του Κοιμητηρίου. Το ιερό κουβούκλιο του Επιταφίου θα τίθεται για προσκύνηση για τους πιστούς, στον προαύλειο χώρο του Κοιμητηριακού Ναού, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου