ΤΟΠΙΚΑ

Βγάζουν 6χρονα στο μεροκάματο σε παράνομους πάγκους στις λαϊκές του Βόλου

βγάζουν-6χρονα-στο-μεροκάματο-σε-παράν-612983

Σοκ για κλιμάκιο ελέγχου της Δημοτικής Αστυνομίας – Αυστηρές συστάσεις προς γονείς, που παρακολουθούσαν κρυμμένοι σε γωνίες

Στη βιοπάλη από την τρυφερή ηλικία των έξι και επτά ετών, πίσω από πάγκους που στήνουν και μάλιστα παράνομα, στις λαϊκές αγορές, βγαίνουν παιδιά Ρομά, την ίδια ώρα που γονείς παρακολουθούν από τις… γωνίες, φυλώντας «τσίλιες» σε περίπτωση ελέγχου.

Μπροστά στο σοκαριστικό θέαμα της παιδικής εργασίας βρέθηκε χθες το πρωί κλιμάκιο ελέγχου της Δημοτικής Αστυνομίας, όταν μετέβη στη λαϊκή αγορά οπωρολαχανικών, μετά από καταγγελίες επαγγελματιών για πάγκους παρανόμων.

Παραγωγοί και έμποροι οπωρολαχανικών οι οποίοι έχουν προκαθορισμένες θέσεις στη λαϊκή, δραστηριοποιούνται με πέντε μέτρα απόσταση από πάγκο σε πάγκο και μάλιστα με το 50% των επαγγελματιών κάθε φορά, είδαν χθες να «ξεφυτρώνουν» παράνομοι πάγκοι, οι ιδιοκτήτες των οποίων όχι μόνο δεν πληρώνουν τα προβλεπόμενα για άδειες και τέλη αλλά επιπλέον καταστρατηγούν τα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Προχώρησαν σε καταγγελία στη Δημοτική Αστυνομία και κλιμάκιο μετέβη επί τόπου για τον έλεγχο της κατάστασης. Στη λαϊκή στα κενά ανάμεσα στους πάγκους, είχαν αναπτυχθεί παράνομοι πάγκοι, από τους οποίους πωλούνταν αβγά, αρωματικά, μπαχαρικά και θυμιάματα και άλλα εκκλησιαστικά είδη.

Ανάμεσα στους άλλους παράνομους πάγκους και πάγκοι με λαμπάδες, πίσω από τους οποίους διαλαλούσαν την πραμάτεια τους εξάχρονα και επτάχρονα παιδιά! Το κλιμάκιο συνόδευσε η αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου Νατάσσα Μορφογιάννη, η οποία μπροστά στο θέαμα της παιδικής εργασίας έσπευσε να αναζητήσει τους γονείς.

Οπως διαπιστώθηκε οι γονείς βρίσκονταν κρυμμένοι στις γωνίες για να… κόβουν κίνηση. Είχαν βγάλει τα παιδιά τους μπροστά ώστε να «χτυπήσουν» στο κοινό αίσθημα και οι ίδιοι κοιτούσαν από μακριά.

Στους γονείς των μικρών παιδιών, η κ. Μορφογιάννη απηύθυνε αυστηρές συστάσεις και προειδοποίησε με καταγγελία των περιστατικών παιδικής εργασίας, ενώ συστάσεις απευθύνθηκαν και στους υπόλοιπους παράνομους. «Λόγω των ημερών δεν βεβαιώσαμε παραβάσεις. Οι παράνομοι πάγκοι απομακρύνθηκαν. Ωστόσο, θα παρακολουθούμε το φαινόμενο της παιδικής εργασίας προκειμένου αν χρειαστεί να επέμβουμε», ανέφερε η κ. Μορφογιάννη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου