ΤΟΠΙΚΑ

Διαγωνισμός για καθαρισμό οικοπέδων στον Δήμο Βόλου

διαγωνισμός-για-καθαρισμό-οικοπέδων-613127

Σε συνοπτικό διαγωνισμό για εργασίες καθαρισμού δημοτικών οικοπέδων στις Δημοτικές Ενότητες θα προχωρήσει ο δήμος Βόλου με στόχο την πυροπροστασία.

Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, η οποία συνεδρίασε διά περιφοράς, ενέκρινε τη μελέτη του έργου και τους όρους του διαγωνισμού.

Πρόκειται για ένα έργο που είναι προϋπολογισμού 24.286 ευρώ και εγκρίθηκε με τις θετικές ψήφους της ομάδας πλειοψηφίας και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Μοναδική αρνητική ψήφος ήταν του Ιάσονα Αποστολάκη, από την παράταξη «Μαζί για τον Βόλο», που δεν θέλησε να ψηφίσει διαμαρτυρόμενος τον τρόπο της ψηφοφορίας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χωρίς να έχει τη δυνατότητα ερωτήσεων.

Η Διεύθυνση Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Βόλου, προκειμένου να προβεί στον καθαρισμό δημοτικών οικοπέδων συντάσσει μελέτη με τίτλο «Εργασίες καθαρισμού Δημοτικών Οικοπέδων για Πυροπροστασία στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Βόλου».

Η μελέτη αφορά στον καθαρισμό των Δημοτικών οικοπέδων από ξερά χόρτα, αυτοφυή βλάστηση, θάμνους, κλάδεμα ή κόψιμο δέντρων όπου απαιτείται και απομάκρυνση άλλων εύφλεκτων υλικών(π.χ. σκουπίδια, ογκώδη απορρίμματα) που τυχόν υπάρχουν, για αποφυγή των πυρκαγιών για ένα έτος από την υπογραφή της σύμβασης ή μέχρι εξάντλησης του οικονομικού αντικειμένου.

Το προσωπικό της Υπηρεσίας αποτελείται κυρίως από εργάτες καθαριότητας, δεν υπάρχει προσωπικό με ειδικότητα Κηπουρών ή Εργατών κήπου για να καλύψουν τις προαναφερόμενες αρμοδιότητες.

Επίσης δεν επαρκεί ο μηχανολογικός εξοπλισμός, με δεδομένο ότι η Υπηρεσία διαθέτει 4 μηχανήματα έργου τύπου JCB, τα οποία απασχολούνται σε καθημερινή βάση στην αποκομιδή εστιών και στον καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου