ΤΟΠΙΚΑ

Μέριμνα για τους φυλακισμένους από τον «Εσταυρωμένο»

μέριμνα-για-τους-φυλακισμένους-από-το-613170

Ανθρωπιστικές αποστολές του «Εσταυρωμένου» για τους κρατούμενους σε όλη την Ελλάδα

Ατομικά δέματα για όλους τους φυλακισμένους της περιοχής προσέφερε ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Ο Εσταυρωμένος», συνεχίζοντας την τιτάνια προσπάθεια που έχει πολυάριθμους αποδέκτες.

Στο πλαίσιο των ημερών, ο Σύλλογος προσέφερε τα ατομικά δέματα των κρατουμένων στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των δύο φυλακών, Κασσαβετείας και Βόλου και του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Βόλου για να τα διανείμουν οι Κοινωνικοί Λειτουργοί τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Στο Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος παράρτημα του «Εσταυρωμένου» οι συνεργάτες-εθελοντές του Συλλόγου ετοίμασαν με φροντίδα 266 δέματα.

Το κάθε δέμα περιείχε ανδρικά εσώρουχα, κάλτσες, οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα, ξυριστικές μηχανές μπικ, τηλεκάρτα του ΟΤΕ, σαπούνι, χαρτί υγείας, σαμπουάν, τσιγάρα και σφουγγάρι μπάνιου. Η επιλογή των ειδών έγινε από τους ανθρώπους της φυλακής.

Τα παραπάνω είδη συνοδεύτηκαν και με αυξημένο οικονομικό βοήθημα, για τους άπορους φυλακισμένους, ύψους 400 ευρώ.

Στη φυλακή Διαβατών

Ανθρωπιστική αποστολή για τη στήριξη των 450 κρατουμένων της φυλακής Διαβατών Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε, εξάλλου, ο «Εσταυρωμένος».

Παρ’ όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια, που έφεραν τα έκτακτα μέτρα λόγω της πανδημίας, ο «Εσταυρωμένος» δεν σταμάτησε τη δραστηριότητά του, σ’ όλα τα επίπεδα της διακονίας του. «Οι χώροι κράτησης της πατρίδας μας -φυλακές και κρατητήρια- έχουν μεγάλη ανάγκη ενίσχυσης για να ικανοποιούν τις άμεσες ανάγκες των απόρων φυλακισμένων. Το 50% των κρατουμένων είναι άποροι. Δεν έχουν ανθρώπους να τους στηρίξουν, να τους επισκεφτούν και να τους προσφέρουν τα είδη που θέλει ένας άνθρωπος στην καθημερινότητά του», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ηδη, το Δ.Σ. του «Εσταυρωμένου», μέσω του Κέντρου Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος -παράρτημα του Συλλόγου – και των συνεργατών-εθελοντών του, είχε και έχει τις προϋποθέσεις να πραγματοποιεί αποστολές σ’ ολόκληρη την Ελλάδα. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί οι ανθρωπιστικές αποστολές: Στη γυναικεία φυλακή Κορυδαλλού και Πανελλήνια Ενωση «Οι φίλοι των πολυτέκνων», στη γυναικεία φυλακή Ελαιώνα Θηβών, στην ανδρική φυλακή Τρικάλων, στην ανδρική φυλακή Λάρισας, στους σεισμοπαθείς και την δομή προσφύγων, στην ανδρική φυλακή Αμφισσας και στην ανδρική φυλακή Μαλανδρίνου.

Επίσης στη Μαγνησία φυλακή Κασσαβετείας, φυλακή Βόλου, ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων, κρατητήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, κρατητήρια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, Δομή φιλοξενίας προσφύγων, Ιδρύματα, Ξενώνες, Σχολεία κ.α.

Στην Καρδίτσα και τα Φάρσαλα, ενίσχυση των πλημμυροπαθών, και στην ανδρική φυλακή Γρεβενών.

Πρόσφατα, πραγματοποιήθηκε μία ακόμη ανθρωπιστική αποστολή για την ενίσχυση των 450 κρατουμένων της φυλακής Διαβατών Θεσσαλονίκης. Δύο εθελοντές του «Εσταυρωμένου» μετέφεραν στη Θεσσαλονίκη μια ικανή ποσότητα αναγκαίων ειδών και την παρέδωσαν στην αρμόδια κοινωνική Υπηρεσία της φυλακής.

Συγκεκριμένα, προσφέρθηκαν 71 χαρτοκιβώτια με ενδύματα, 30 σεντόνια, 30 κουβέρτες, 30 πετσέτες, 50 μαξιλαροθήκες, 50 μάσκες υφασμάτινες και 22 ζεύγη καινούρια υποδήματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου