ΤΟΠΙΚΑ

Αγανάκτηση κατοίκων των Αγ. Αναργύρων: «Εχουμε γίνει…Εξάρχεια»

αγανάκτηση-κατοίκων-των-αγ-αναργύρων-613218

Καταγγέλλουν πιάτσες χρήσης και πώλησης ναρκωτικών έξω από τα σπίτια τους από αγνώστους, που προχωρούν και σε βανδαλισμούς – Τα βράδια δεν βγαίνουν έξω από τα σπίτια τους

«Γίναμε… Εξάρχεια» καταγγέλλουν με αγανάκτηση που ξεχειλίζει κάτοικοι της συνοικίας των Αγίων Αναργύρων στον Βόλο. Οπως αναφέρουν, έξω από τα σπίτια τους στήνονται… πιάτσες χρήσης και πώλησης ναρκωτικών ουσιών, υπό την επήρεια των οποίων άγνωστοι προχωρούν σε βανδαλισμούς στο πάρκο της περιοχής, αλλά και στην παιδική χαρά. «Μετά τις οκτώ το βράδυ δεν τολμούμε όχι τα παιδιά μας να πάμε στην παιδική χαρά να παίξουν, αλλά ούτε καν να βγάλουμε βόλτα τα σκυλιά μας» αναφέρουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Κάτοικοι επισημαίνουν ότι βιώνουν αυτή την κατάσταση τους τελευταίους έξι μήνες. Περιγράφουν ότι μεγάλος αριθμός ατόμων, πότε 10, πότε 20 και πότε ακόμη και 30 μαζί, συγκεντρώνονται κυρίως βραδινές ώρες, μετά τις 8μ.μ., στην κεντρική πλατεία, κάνοντας χρήση ναρκωτικών ουσιών, ακόμη και διακινώντας ναρκωτικά. Σύμφωνα με τους ίδιους οι παρέες που συγκεντρώνονται είναι ηλικίας από 15 έως και 35 ετών.

«Τους ακούμε να βρίζουν, τους βλέπουμε να κάνουν χρήση, να γίνονται επιθετικοί σπάζοντας παγκάκια, πλακάκια και προχωρώντας σε ζημιές ακόμη και σε εισόδους πολυκατοικιών στην περιοχή», λένε. Μάλιστα όπως σημειώνουν πολλές φορές τους βρίσκουν μέσα στις πιλοτές πολυκατοικιών. «Βρίσκονται έξω από τις πόρτες των σπιτιών μας. Τα βράδια δεν τολμούμε να βγούμε έξω. Δεν έχουν αγανακτήσει απλώς. Φοβόμαστε ακόμη και για τις περιουσίες μας. Ποιος μας λέει ότι από τη στιγμή που έφθασαν μέχρι έξω από τα σπίτια μας δεν θα μπούνε και μέσα;», εκφράζουν την ανησυχία τους.

Ειδικά το τελευταίο δίμηνο η συνοικία έχει κινητοποιηθεί και έχει αναζητήσει βοήθεια ενημερώνοντας τόσο την Αστυνομία όσο και τον Δήμο Βόλου.

«Κάθε φορά που περνούν περιπολικά, τρέπονται σε φυγή. Τρέχουν και κρύβονται στις πυλωτές, κι όταν δουν τους φάρους να ξεμακραίνουν, ξαναβγαίνουν έξω. Παίζουν κρυφτό…», σημειώνουν οι κάτοικοι.

Τις καταγγελίες διερευνά η αστυνομία μέσω των υπηρεσιών της. Αστυνομικές δυνάμεις παρακολουθούν την περιοχή προκειμένου όταν διαπιστώσουν κάτι παράνομο να επέμβουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου