ΤΟΠΙΚΑ

Διατηρεί την πολιτική του ισχύ ο Αχιλλέας Μπέος

διατηρεί-την-πολιτική-του-ισχύ-ο-αχιλ-613443

ΣΕ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟ

Στο μέσο της θητείας της δημοτικής αρχής οι δημότες κρίνουν το έργο και την αποτελεσματικότητα στον Δήμο Βόλου – Τα ευρήματα της νέας μεγάλης δημοσκόπησης της Alco για τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

Δύο χρόνια μετά την επανεκλογή του, η εικόνα, η θέση και η αξιολόγηση για τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα, όπως καταγράφει η νέα μεγάλη δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για τον Δήμο Βόλου, με κύριο συμπέρασμα ότι διατηρεί και ενδεχομένως αυξάνει την πολιτική του ισχύ.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, και ενώ η δημοτική αρχή προχωρά για το δεύτερο μισό της θητείας της, τα ποσοστά μεσοσταθμικά καταγράφονται υψηλότερα από εκείνα της επιρροής, που είχε όταν επανεξελέγη. Από τη νέα δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, με τη συμμετοχή ευρύτατου δείγματος ερωτηθέντων (500 άτομα), προκύπτει ότι οι δημότες θεωρούν ότι έχουν έναν καλό δήμαρχο, τον οποίο χαρακτηρίζουν κυρίως ως έναν άνθρωπο που εργάζεται και επιλύει προβλήματα.

Πρόκειται, σύμφωνα με την έρευνα, για τα δύο στοιχεία, πάνω στα οποία εδράζεται και η μεγάλη αποδοχή που συγκεντρώνει το έργο της δημοτικής αρχής, αλλά και ο υψηλός δείκτης ισχύος του Αχ. Μπέου σε πολιτικό επίπεδο.

Ο δείκτης ισχύος συνάγεται συνδυαστικά από την αξιολόγηση, καθώς και από την εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου, αν και η παρούσα χρονική στιγμή είναι μακριά από τις κάλπες, με αδιευκρίνιστο το κάδρο των υποψηφίων. Στην πρόθεση ψήφου ο Αχιλλέας Μπέος συγκεντρώνει 58%, ενώ η δημοσκόπηση δείχνει ακόμη ότι είναι υπερκομματικός, με ευρεία αποδοχή στα δύο μεγάλα κόμματα. Σημειώνεται δε ότι εκτός από το 69%, που συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου από τη δεξαμενή της Ν.Δ., από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν ότι θα τον ψήφιζαν για δήμαρχο εάν την Κυριακή είχαμε εκλογές ο ένας στους δύο.

Σημαντική βελτίωση ως προς την εικόνα του (συγκριτικά με τη δημοσκόπηση του 2019, της ίδιας εταιρείας, με την ίδια μέθοδο) παρουσιάζει στη Νέα Ιωνία, ενώ πτώση, όχι όμως έντονη, καταγράφεται στον Βόλο, κάτι που από τους δημοσκόπους αποδίδεται στην γκρίνια του μεγάλου «αστικού ματιού», το οποίο πάντα είναι περισσότερο απαιτητικό. Σε ό,τι αφορά στα φύλα, λίγο καλύτερα κινούνται τα ποσοστά στους άντρες από τις γυναίκες, ενώ στις ηλικιακές ομάδες μικρή υποχώρηση συγκριτικά με το 2019 παρουσιάζεται στις ηλικίες 25-44 που θεωρείται η πιο δύσκολη επαγγελματική ομάδα. Ωστόσο και σε αυτή, ο δείκτης ικανοποίησης είναι πολύ υψηλός (64%).

Αξιοσημείωτη είναι η διαφορά ανάμεσα στους ψηφοφόρους που σήμερα δηλώνουν ότι έχουν καλύτερη γνώμη για τον Αχιλλέα Μπέο σε σχέση με τις εκλογές του 2019 (41%) και σε εκείνους που δηλώνουν ότι έχουν χειρότερη (12%). Από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει ότι 4 στους 5 από όσους άλλαξαν γνώμη για τον δήμαρχο Βόλου, την άλλαξαν προς το καλύτερο.

Ιδιαίτερα βελτιωμένη είναι η εικόνα που παρουσιάζει ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Ν.Δ.

Σημαντικότερα προβλήματα

Στην πλειονότητά τους οι δημότες θεωρούν ως πιο σημαντικό πρόβλημα στον Δήμο Βόλου τη ρύπανση και ακολουθούν οι δρόμοι/πεζοδρόμια και η καθαριότητα.

Στα αξιοσημείωτα, το ποσοστό 18% που δεν ξέρουν ή δεν απάντησαν για το πιο σημαντικό, κατά την άποψή τους, πρόβλημα, καθώς και το χαμηλό ποσοστό (10%) το οποίο απάντησε ως κυριότερο πρόβλημα την ανεργία.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο ερώτημα οι απαντήσεις ήταν αυθόρμητες και οι ερωτηθέντες μπορούσαν να δώσουν μία απάντηση. Σε κανένα, όμως, από τα προβλήματα δεν υπάρχει τοποθέτηση με υψηλό ποσοστό, κάτι που δείχνει ότι κανένα δεν καταγράφεται με μεγάλη ένταση.

Ανά τομέα, το υψηλότερο και εντυπωσιακό ποσοστό θετικής γνώμης για το έργο της δημοτικής αρχής συγκεντρώνει το πράσινο (80%) και ακολουθεί η καθαριότητα (69%). Στον αντίποδα, το μεγαλύτερο ποσοστό αρνητικής γνώμης συγκεντρώνεται γύρω από τους δρόμους και τα πεζοδρόμια (37%).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου