ΤΟΠΙΚΑ

Με το νέο δίκτυο υδροδοτούνται ήδη 420 νοικοκυριά και επιχειρήσεις στον Βόλο

με-το-νέο-δίκτυο-υδροδοτούνται-ήδη-420-νο-613541

Όπως είχε ανακοινωθεί από την ΔΕΥΑΜΒ, από τη Δευτέρα 1η Μαρτίου, ξεκίνησε το έργο της αντικατάστασης των αγωγών του δικτύου ύδρευσης στον Άναυρο. Μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί 8.500 μέτρα αγωγών δικτύου και παρότι, που αντιστοιχούν στο 12% του προς αντικατάσταση δικτύου. Ο ρυθμός εξέλιξης είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικός και αναμένεται η ολοκλήρωση του έργου στην περιοχή της πόλης που περικλείεται από τις οδούς Βασάνη – Ρήγα Φεραίου – Φιλιππίδη – Πλαστήρα – Αργοναυτών, να συμβεί σε δώδεκα μήνες.

Στον Άναυρο και στην παραλία της πόλης, το νέο δίκτυο έχει δοθεί σε λειτουργία με παράλληλη απομόνωση του παλιού και ήδη σήμερα 420 νοικοκυριά και επιχειρήσεις υδροδοτούνται από το νέο, σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης, απολαμβάνοντας νέες καλύτερες συνθήκες υδροδότησης.

Τον Μάιο, θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του δικτύου στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Πολυμέρη, Ι. Τζάνου, Πλαστήρα, Περραιβού και θα αποδοθεί και στα νοικοκυριά αυτής της περιοχής υδροδότηση από το νέο δίκτυο.

Παράλληλα η αντικατάσταση των ιδιωτικών παροχών, συνδυάζεται και με την εγκατάσταση νέων υδρομετρητών, ώστε η σχέση ΔΕΥΑΜΒ και καταναλωτή να εδραστεί και ως προς την μέτρηση του καταναλισκόμενου νερού, σε μιά ασφαλή, σύγχρονη βάση.

Έχουν ξεκινήσει, επίσης, οι εργασίες αντικατάστασης του παλιού δικτύου στην περιοχή του Παλιού Λιμεναρχείου. Η περιοχή αυτή είναι τμήμα του δυτικού τομέα αντικατάστασης, με συνολικό μήκος αντικατάστασης δικτύου τα 40 χιλιόμετρα. Και στον δυτικό τομέα της πόλης, που αφορά το τμήμα του Βόλου από Βασσάνη μέχρι Ζάχου και το κέντρο της Ν. Ιωνίας, αναμένεται η ολοκλήρωση εντός του επόμενου δωδεκάμηνου. Με την ολοκλήρωση των έργων η πόλη θα διαθέτει στο 95% ασφαλές και σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης, από το οποίο το 90% θα είναι από πλαστικούς σωλήνες.

Με το νέο δίκτυο οι πολίτες θα απολαμβάνουν ασφαλή υδροδότηση λόγω του περιορισμού των βλαβών και υδροδότηση στην επιθυμητή πίεση, μέσω της ηλεκτρονικής διαχείρισης του δικτύου, ενώ θα εκμηδενιστούν οι σημειακές διαρροές του παλιού δικτύου αποδίδοντας στο υδραγωγείο της πόλης περισσότερα από 1.000.000 κυβικά μέτρα νερού, τα οποία σήμερα χάνονται, υποβοηθώντας σημαντικά την βελτίωση της ποιότητας του διανεμόμενου νερού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου