ΤΟΠΙΚΑ

Αρχισε να «ζεσταίνεται» η αγορά του Βόλου

αρχισε-να-ζεσταίνεται-η-αγορά-του-βό-614225

Θετική η ψυχολογία των καταναλωτών, που αρχίζουν να επισκέπτονται τα καταστήματα

Βελτιώνεται η εικόνα στην εμπορική αγορά του Βόλου ενόψει των εορτών του Πάσχα και των καθιερωμένων αγορών. Οι καταναλωτές επισκέπτονται τα καταστήματα και κάνουν έρευνα αγοράς για τις ανάγκες τους. Εχουν θετική ψυχολογία ενόψει και του ανοίγματος της εστίασης, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία στον εμπορικό κόσμο. Με την καταβολή των δώρων του Πάσχα και των επιδομάτων προσδοκάται να αρχίσουν και οι αγορές.

«Υπάρχει μία κίνηση στην αγορά. Τα πράγματα είναι σαφώς βελτιωμένα σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο. Σίγουρα δεν πιάνουμε τα νούμερα της προ κορονοϊού εποχή. Μη ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή είναι κλειστά η εστίαση και ο τουρισμός. Όμως, η εικόνα που υπάρχει είναι σαφώς βελτιωμένη», λέει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, Απόστολος Οντόπουλος.

Οι χρησιμοποιούμενες εμπορικές πρακτικές με μηνύματα και ραντεβού για την εξυπηρέτηση του κόσμου συνεχίζουν να δυσκολεύουν, τόσο τους εμπόρους όσο και τους καταναλωτές. Όμως, ο κ. Οντόπουλος λέει ότι μετά τη μαυρίλα των προηγούμενων ημερών υπάρχει διάχυτα σήμερα μία αισιοδοξία». Με την καταβολή των δώρων θα ξεπεραστούν και τα όποια εμπόδια.

Από την πλευρά του το μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Αποστόλης Δαλιάνης λέει ότι η ψυχολογία του κόσμου έχει αλλάξει και είναι θετική. «Βλέπουν το χρώμα, θέλουν να το φορέσουν. Το διάγγελμα του πρωθυπουργού για την επαναφορά στην κανονικότητα λειτούργησε καταλυτικά για το εμπόριο», σημειώνει.

Οι συζητήσεις μεταξύ εμπόρων και καταναλωτών γίνονται σε πολύ θερμό κλίμα. «Η αγορά έχει αρχίσει να ζεσταίνεται κάθε μέρα και πιο πολύ», προσθέτει ο ίδιος.

«Οι καταναλωτές είναι σε μία διερευνητική περίοδο, αλλά ελπίζουμε ότι από αύριο (σημ. σήμερα Μ. Τετάρτη) θα ξεκινήσουν και οι αγορές», σημειώνει από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Σακελλάρης.

«Είναι σαφής η αλλαγή του κλίματος τώρα που έχει γίνει γνωστό ότι θα ανοίξει και η εστίαση. Είναι θέμα χρόνου η κίνηση που παρουσιάζεται να μετουσιωθεί σε αγορές», προσθέτει ο ίδιος.

Η αγορά όπως είναι γνωστό έχει εισέλθει σε εορταστικούς ρυθμούς. Το εορταστικό ωράριο είναι το εξής:

Σήμερα, Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 28/4 09:00 – 14:00 & 17:30 – 21:00
Αύριο, Μ. ΠΕΜΠΤΗ 29/4 09:00 – 14:00 & 17:30 – 21:00
Μεθαύριο Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/4 13:00 – 19:00
Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ 1/5 09:00 – 15:00
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 2/5 ΑΡΓΙΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 3/5 ΑΡΓΙΑ
ΤΡΙΤΗ 4/5 ΑΡΓΙΑ

Επισημαίνεται ότι τα καταστήματα δεν επιτρέπεται να λειτουργήσουν πριν τις 13:00 τη Μ. Παρασκευή όπως ορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου