ΤΟΠΙΚΑ

Εξόρμηση συνδικαλιστών στη Β’ ΒΙΠΕ Βόλου

εξόρμηση-συνδικαλιστών-στη-β-βιπε-βό-614263

Επαφές σε εργοστάσια και βιοτεχνίες για την Εργατική Πρωτομαγιά – Πυρά κατά του επικείμενου εργασιακού νομοσχεδίου

Εξόρμηση σε εργοστάσια και βιοτεχνίες μετάλλου που δραστηριοποιούνται στη Β’ ΒΙΠΕ Βόλου πραγματοποίησε κλιμάκιο συνδικαλιστών του συνδικάτου «Μήτσος Παπαρήγας», στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς την ερχόμενη Πέμπτη 6 Μαΐου.

Τα ταξικά συνδικάτα, όπως το «Μήτσος Παπαρήγας» έχουν διαχωρίσει τη θέση τους από τη ΓΣΕΕ και το ΕΚΒ που θα τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά δύο μέρες νωρίτερα, δηλαδή στις 4 Μαΐου, έχοντας επιλέξει ξεχωριστή ημερομηνία και φυσικά ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση.

Οι εργασιακοί χώροι που επισκέφτηκε το κλιμάκιο ήταν οι επιχειρήσεις μεταλλικών κατασκευών, Ορφέας, ΒΜΤ, Λυκομήτρου Α.Ε., ΒΕΜΕΚΕΠ, όπου συζήτησαν και κάλεσαν τους μεταλλεργάτες να πάρουν δυναμικά μέρος στην συγκέντρωση που οργανώνουν τα ταξικά σωματεία Μαγνησίας, στην πλατεία Ελευθερίας.

Στο κάλεσμα τους, επισήμαναν ότι, «η φετινή Πρωτομαγιά θα αποτελέσει την πρώτη μαζική αγωνιστική απάντηση στις «ανατροπές του αιώνα» που δρομολογεί η κυβέρνηση στα Εργασιακά, με τον νόμο – έκτρωμα για τη 10ωρη δουλειά χωρίς πρόσθετη αμοιβή, την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, τη νέα επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα, τη γενίκευση και μονιμοποίηση της τηλεργασίας».

Παράλληλα, έκαναν σε μερικούς χώρους ανοιχτές συγκεντρώσεις και συζήτησαν με τους εργαζόμενους για τις συνέπιες του επικείμενου νόμου και τι σημαίνουν αυτές οι ανατροπές για τον κλάδο μετάλλου. «Μας κοροϊδεύουν. Κάτω από την πίεση του εργοδότη και με την απειλή της απόλυσης ή της μη ανανέωσης της σύμβασης θα αναγκαζόμαστε να υποκύψουμε. Να μην αναφερθούμε στους εκατοντάδες εργολαβικούς συναδέλφους που ήδη δουλεύουν με συνθήκες γαλέρας, 12ωρα χωρίς πληρωμή υπερωριακής απασχόλησης ενώ σε πολλές περιπτώσεις τους ζητάνε να επιστρέψουν και το δώρο.», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συνδικάτου Κων. Στεργίου.

Ο ίδιος επίσης επιτέθηκε στη ΓΣΕΕ και στην πλειοψηφία του ΕΚΒ υποστηρίζοντας πως οδηγούν σε «απεργοσπασία την εργατική τάξη», με αφορμή την απόφαση η Εργατική Πρωτομαγιά να τιμηθεί στις 4 Μαΐου. «Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε άλλη επιλογή. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Οργανωνόμαστε στο κλαδικό Συνδικάτο μας. Γιατί η Πρωτομαγιά για τους εργαζόμενους είναι μέρα απεργίας και διεκδίκησης. Δεν είναι αργία που μπορεί οποιαδήποτε κυβέρνηση και υπουργείο να αποφασίζει πότε θα εορταστεί», κατέληξε ο κ. Στεργίου, απευθύνοντας κάλεσμα στους μεταλλεργάτες να συμμετέχουν στην απεργία μαζικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου