ΤΟΠΙΚΑ

Αναζωπυρώνονται σε σενάρια για πρόωρες εκλογές

αναζωπυρώνονται-σε-σενάρια-για-πρόωρ-851206

Αναζωπυρώνονται τα σενάρια για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο μετά την απόφαση του προεδρείου της Βουλής να παρατείνει τη λειτουργία της Ολομέλειας, ώστε να κατατεθούν τα προς ψήφιση νομοσχέδια.
Αύριο κατατίθεται το νομοσχέδιο για τη συγκέντρωση των ΜΜΕ και πιθανότατα να ψηφισθεί στις αρχές Ιουλίου.
Νωρίτερα θα ψηφισθεί ένα νομοσχέδιο του υπουργού Εσωτερικών Π. Παυλόπουλου και ένα του υπουργού Ανάπτυξης Δ. Σιούφα.
Πάντως, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος τόνισε ότι δεν αντιλαμβάνεται από πού προκύπτει τέτοιο θέμα από τη στιγμή που δεν ανακοινώθηκε καμιά ημερομηνία για ολοκλήρωση των εργασιών της Ολομέλειας.
Αναφορικά δε με την προετοιμασία νομοσχεδίων τόνισε ότι το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης δεν σταματά ποτέ, όσο για την κατάθεση του σχεδίου νόμου που αφορά τη συγκέντρωση των ΜΜΕ και τις αδειοδοτήσεις άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφιστεί από αυτή τη Σύνοδο.
Σε άλλη ερώτηση, για το αν η «παράταση» σηματοδοτεί και διενέργεια εκλογών, ο Ευ. Αντώναρος απάντησε λέγοντας ότι εξυφαίνονται σενάρια που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα.
«Πυρετός» στα κόμματα
Την ίδια ώρα τα επιτελεία του Μαξίμου και της Ρηγίλλης ετοιμάζουν πυρετωδώς το επικοινωνιακό τους οπλοστάσιο για να αντιμετωπίσουν τα δύο καυτά θέματα που θα κυριαρχήσουν στην προεκλογική μάχη: τα ομόλογα και τη διάλυση της Αστυνομίας.
Ένα από τα κεντρικά σλόγκαν της ΝΔ που θα ακουστεί εκατοντάδες φορές από στελέχη όλων των βαθμίδων σε προεκλογικές συγκεντρώσεις θα είναι: «Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν».
Σε κατάσταση εκλογικής μάχης έθεσε το ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου, επιχειρώντας να προλάβει εκλογικό αιφνιδιασμό από την κυβέρνηση.
Η ετοιμότητα θα διαρκέσει ολόκληρο το καλοκαίρι, και για τον λόγο αυτό ζήτησε χθες από τον Ν. Αθανασάκη να οργανώσει τη διάταξη των στελεχών ώστε «αυτά να καλύπτουν όλες τις γωνιές της Ελλάδας» αλλά και κάθε θεματικό και κλαδικό τομέα.
Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου αρχίζει από την Παρασκευή νέα τετραήμερη περιοδεία, που θα καλύψει δώδεκα νομούς και τέσσερις περιφέρειες της χώρας.
Σε κατάσταση συναγερμού και το ΚΚΕ με την Αλέκα Παπαρήγα να έχει ήδη δώσει το στίγμα του κόμματος: ισχυρό πλήγμα στον δικομματισμό και ενίσχυση του Κομμουνιστικού Κόμματος.
Σε ρυθμούς εκλογών και ο ΣΥΝ. Σήμερα, ο Αλέκος Αλαβάνος παρουσίασε χθες την εκλογική σύνθεση και τις βασικές επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα δοθεί στη δημοσιότητα η προγραμματική διακήρυξη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου