ΤΟΠΙΚΑ

Πρεμιέρα πτήσεων στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

πρεμιέρα-πτήσεων-στο-αεροδρόμιο-ν-αγχ-617217

Τέσσερις αεροπορικές εταιρείες θα συνδέουν τον Βόλο και την Κεντρική Ελλάδα με Γαλλία, Γερμανία, Λονδίνο και Ισραήλ – Ρεαλιστικός στόχος το 50% – 60% της κίνησης του έτους –ρεκόρ 2019

Μία εβδομάδα μετά το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα, που έχει τοποθετηθεί χρονικά την Παρασκευή 14 Μαΐου, συγκεκριμένα το Σάββατο 22 Μαΐου, θα γίνει πρεμιέρα πτήσεων στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Η αεροπορική εταιρεία Condor από τη Γερμανία θα κάνει «ποδαρικό» στον τοπικό αερολιμένα για τη νέα τουριστική σεζόν, για την οποία έχουν τεθεί υψηλοί στόχοι. «Πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να πιάσουμε το 50% – 60% της κίνησης του 2019. Πρόκειται για ρεαλιστικό στόχο, με βάση τα θετικά μηνύματα που έχουμε», ανέφερε ο αερολιμενάρχης Ν. Αγχιάλου, Κώστας Ευσταθίου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το μεσημέρι του Σαββάτου 22 Μαΐου, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής πίνακα αφίξεων και αναχωρήσεων του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου, στο αεροδιάδρομο θα προσγειωθεί το πρώτο αεροπλάνο της τουριστικής σεζόν από την εταιρεία Condor από το Μόναχο της Γερμανίας. Με λίγες ώρες διαφορά θα προσγειωθεί νωρίς το απόγευμα και αεροπλάνο της Transavia France απευθείας από το Παρίσι.

Πρόκειται για τις δύο από τις τέσσερις συνολικά αεροπορικές εταιρείες που θα συνδέσουν τον Βόλο και την Κεντρική Ελλάδα με προορισμούς του εξωτερικού, όπως το Μόναχο, το Παρίσι, το Λονδίνο και το Τελ Αβίβ.

Πτήσεις θα υπάρχουν σε εβδομαδιαία βάση ανάλογα με το πρόγραμμα της κάθε εταιρείας. «Πιστεύουμε ότι φέτος θα είναι πολύ καλύτερη χρονιά σε σχέση με πέρυσι. Αφενός οι πτήσεις είναι περισσότερες, αφετέρου υπάρχουν μέτρα και έχει προχωρήσει το πρόγραμμα του εμβολιασμού. Ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει και η Ελλάδα αποτελεί για την πλειονότητα των αγορών, πράσινο προορισμό», σχολιάζει ο κ. Ευσταθίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας ρεαλιστικός στόχος για την τουριστική περίοδο που ξεκινά είναι οι τουλάχιστον 140 πτήσεις και 15.000 αφίξεις και αναχωρήσεις τουριστών.

Οι πτήσεις στον πίνακα αφίξεων και αναχωρήσεων

Με εξαίρεση την Transavia France η οποία θα δραστηριοποιηθεί από τις 22 Μαΐου έως και το τέλος Σεπτεμβρίου, αποκλειστικά με ναυλωμένες πτήσεις για τουρίστες που προορίζονται για το Club Mediterranee στην Εύβοια, οι άλλες τρεις εταιρείες θα έχουν τακτικές πτήσεις.

Η Condor θα συνδέει, από τις 22 Μαΐου, το Μόναχο με το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου έως τα μέσα Οκτωβρίου, δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη και Σάββατο.

Αντίστοιχα, η εταιρεία Easy Jet θα ξεκινήσει πτήσεις στις 2 Ιουνίου. Η εταιρεία θα δραστηριοποιηθεί στη γραμμή Λονδίνου- Ν. Αγχιάλου και το αντίστροφο με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις, κάθε Τετάρτη και Σάββατο έως και τις 30 Οκτωβρίου.

Η εταιρεία Arkia του Ισραήλ θα εκτελεί ναυλωμένες πτήσεις, ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Ευσταθίου, έχει τη δυνατότητα να μισθώνει και κενές θέσεις για απλούς επιβάτες. Θα ξεκινήσει τις πρώτες πτήσεις από Τελ Αβίβ στις 29 Ιουνίου και θα δραστηριοποιείται κάθε Τρίτη έως τις 28 Σεπτεμβρίου.

Τον Μάιο τα μέτρα

Εντός του Μαΐου, θα γίνουν γνωστά και τα μέτρα που θα ισχύσουν για τους ταξιδιώτες, με στόχο μια ασφαλή τουριστική περίοδο για όλους.

Σύμφωνα με τον κ. Ευσταθίου, σε ό,τι αφορά στην απολύμανση του χώρου του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου, ήδη τρέχει διαγωνισμός, προκειμένου να ξεκινήσουν απολυμάνσεις δύο φορές την εβδομάδα.

Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν γνωστά και τα υπόλοιπα υγειονομικά μέτρα που θα τηρηθούν κι έχουν σχέση με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και τα τεστ.

Χρονιά «Βατερλό» το 2020 για το αεροδρόμιο

Για τη νέα τουριστική σεζόν αποτελεί μονόδρομος η ανάκαμψη. Πέρυσι οι αφίξεις και αναχωρήσεις στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου ακολούθησαν… χαμηλές πτήσεις και η χρονιά αποτέλεσε «Βατερλό».

Σύμφωνα με έρευνα πεδίου που πραγματοποίησε και είχε παρουσιάσει τον περασμένο Οκτώβριο, το τμήμα Τουρισμού του Δήμου Βόλου, από το σύνολο των έξι αεροπορικών εταιρειών, στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου δραστηριοποιήθηκαν μόνο οι τρεις, οι μισές δηλαδή.

H Austrian από τη Βιέννη, η Transavia από το Αμστερνταμ και η Enter από το Λονδίνο, δεν πραγματοποίησαν πτήσεις. Συνολικά και σε σύγκριση με τα στοιχεία του 2019, μόνο από τις συγκεκριμένες τρεις εταιρείες το αεροδρόμιο «έχασε» 116 πτήσεις και 3.615 επιβάτες.

Μεγάλη μείωση κινητικότητας όμως, παρατηρήθηκε και από τις υπόλοιπες τρεις αεροπορικές εταιρείες.

H Condor από το Μόναχο, το 2019 είχε εκτελέσει 86 πτήσεις και εξυπηρέτησε 6.477 επιβάτες. Το 2020 οι πτήσεις περιορίστηκαν στις 30 και οι επιβάτες στους μόλις 1.747.

Αντίστοιχα, η Transavia France από το Παρίσι από τις 94 πτήσεις τσάρτερ που εκτέλεσε το 2019 περιορίστηκε στις 20 το 2020. Αυτό σημαίνει ότι από τους 6.589 ταξιδιώτες του 2019, το 2020 ταξίδεψαν μόνο 1.928.

Απώλειες και για την Easy Jet από το Λονδίνο. Το 2019 εκτέλεσε 64 πτήσεις μεταφέροντας 5.154 επιβάτες και το 2020 εκτέλεσε μόλις 34 πτήσεις μεταφέροντας 1.830 επιβάτες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου