ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Κάθειρξη 12 ετών σε 34χρονο από το Κακουργιοδικείο Βόλου

κάθειρξη-12-ετών-σε-34χρονο-από-το-κακουργ-621539

Για αιματηρό επεισόδιο στον παλαιό οικισμό Ρομά Σοφάδων τον Δεκέμβριο του 2019

Συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών και 3 μηνών επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου, που συνεδρίαζε μέχρι αργά το βράδυ, σε 34χρονο από την Καρδίτσα για το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε στον παλαιό οικισμό Ρομά Σοφάδων τον Δεκέμβριο του 2019.

Στις 9 Δεκεμβρίου του 2019 το βράδυ ο καταδικασθείς επιτέθηκε με γροθιές στη σύζυγό του στο σπίτι τους και όταν εκείνη κατάφερε να του ξεφύγει την πρόλαβε τρέχοντας στη μέση του δρόμου και συνέχισε να της επιτίθεται μπροστά από το παντοπωλείο των γονιών της.

Οι γονείς της γυναίκας και ο αδερφός της προσέτρεξαν για βοήθεια, εντούτοις ο καταδικασθείς έβγαλε δύο μαχαίρια με μήκος λάμας 15 και 10 εκατοστών και τους προκάλεσε αλλεπάλληλες μαχαιριές σε ευπαθή και ζωτικά σημεία του σώματός τους.

Ο 34χρονος κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή που τελέστηκε εν βρασμώ ψυχικής ορμής, παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα έδρας που πρότεινε ενοχή για απόπειρα ανθρωποκτονίας που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στους γονείς της συζύγου του και για σωματικές βλάβες στη σύζυγό του και στον αδερφό της.

Επίσης, κρίθηκε ένοχος για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και ενδοοικογενειακή απειλή, ενώ έπαυσε υφ’ όρον η εναντίον του δίωξη για τα αδικήματα της απειλής κατά συρροή και της εξύβρισης κατά συρροή.

Χθες η δίκη του αιματηρού επεισοδίου συνεχίστηκε στο Κακουργιοδικείο Βόλου.

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος είπε ότι είναι μετανοιωμένος για τις πράξεις του και ευχαριστεί τον Θεό που δεν υπήρχαν περαιτέρω αρνητικές συνέπειες όσον αφορά στην υγεία της οικογένειας της συζύγου του.

Εντούτοις, υποστήριξε ότι το επεισόδιο δεν σημειώθηκε στη μέση του δρόμου αλλά στο σπίτι του αφού είχε προηγηθεί βάναυση επίθεση σε βάρος τους, από την οποία θα μπορούσε να του είχε αφαιρεθεί η ίδια του η ζωή, και σε βάρος του αδερφού του.

Ο 34χρονος είπε ότι μετά από οικογενειακή διαφορά η σύζυγός του επέστρεψε στο σπίτι με την οικογένειά της, με τον πεθερό του και τον κουνιάδο του να κρατούν λοστούς.

Επέμεινε ότι δέχτηκε χτυπήματα στην πλάτη και ότι ο ίδιος πήρε τα μαχαίρια για να τους φοβερίσει μόνο, αλλά πάνω στη συμπλοκή τους μαχαίρωσε χωρίς να το θέλει.

Εντούτοις, ο εισαγγελέας Βόλου δεν δέχτηκε τους ισχυρισμούς του.

Η δίκη συνεχιζόταν στις 18:30 με το δικαστήριο να εξετάζει τα ελαφρυντικά. Τελικά δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό στον δράστη. Το Κακουργιοδικείο συνέχιζε τη μαραθώνια συνεδρίασή του μέχρι τις 21:00 οπότε χορήγησε με κατά πλειοψηφία απόφασή του, με ψήφους 4 προς 3, τη δυνατότητα η έφεση του καταδικασθέντος να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους εγγυοδοσίας 2.000 ευρώ, εμφάνισης στο τμήμα της περιοχής του ανά τακτά διαστήματα και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Ακόμη, του επέβαλε τον όρο να μην πλησιάζει τον οικισμό Ρομά Σοφάδων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου