ΤΟΠΙΚΑ

Αναθαρρεύει σταδιακά η αγορά του Βόλου

αναθαρρεύει-σταδιακά-η-αγορά-του-βόλο-622211

Τονωτική ένεση για το λιανεμπόριο η πασχαλινή περίοδος, με την ελπίδα ότι θα εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία των εμπόρων

Εορταστικά προμηνύματα στην αγορά, με την κίνηση να παρουσιάζει σταδιακή αύξηση, σε σύγκριση με τις προηγούμενες μέρες. Με φόντο την έναρξη του εορταστικού ωραρίου, βελτιώνεται σταδιακά η εικόνα στην τοπική εμπορική αγορά, με τα δώρα για τα βαφτιστήρια να αποτελούν τονωτική ένεση.

Τα εμπορικά καταστήματα την ερχόμενη Κυριακή 25 Απριλίου θα είναι ανοιχτά 11:00 – 18:00, σύμφωνα με το πασχαλινό ωράριο, που ανακοίνωσε προχθές ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας, με τον πρόεδρο Απόστολο Οντόπουλο να αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι αναμένεται και νέα υπουργική απόφαση τις επόμενες μέρες.

«Σύμφωνα με τα ισχύοντα λειτουργούμε και ευελπιστούμε ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση. Το γεγονός ότι παραμένει κλειστή η εστίαση, δεν λειτουργεί ο τουρισμός, υπάρχουν περιορισμοί στην τέλεση των Μυστηρίων, όλα σαφώς επηρεάζουν τον κλάδο του λιανεμπορίου. Με κλειστή εστίαση δεν μπορεί να κρατηθεί ο κόσμος στην αγορά για πολλή ώρα, όπως συνέβαινε με ανοιχτή την εστίαση», υπογράμμισε.

Με ανοιξιάτικες βιτρίνες υποδέχονται τα τοπικά καταστήματα τους καταναλωτές, που κάνουν τα ψώνια τους σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα, με click away και click inside, αφού προηγηθεί η αποστολή sms στο 13032.

Στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος λαμπάδες, ρούχα και παπούτσια για τα βαφτιστήρια, με τους καταναλωτές κάθε ηλικίας να στρέφουν το ενδιαφέρον στις πασχαλινές αγορές, με ανοιξιάτικη διάθεση. «Θέλουμε να υπάρχει κίνηση, ξέρουμε ότι είναι δύσκολα χωρίς την εστίαση, ελπίζουμε όμως για το καλύτερο», ανέφερε ο κ. Οντόπουλος, ενώ υπογράμμισε ότι «επικρατεί προβληματισμός στην αγορά. Είναι λίγο καλύτερη η κατάσταση σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, που ήταν κλειστά τα καταστήματα, αλλά και τώρα υπάρχουν πάρα πολλές δυσκολίες. Δεν λειτουργεί το εμπόριο, όπως θα έπρεπε να λειτουργεί».

Με την έλλειψη ρευστότητας να αποτελεί μόνιμο βραχνά για τον εμπορικό κόσμο, ο πρόεδρος τόνισε ότι «υπάρχουν πάρα πολλές υποχρεώσεις που έχουν συσσωρευτεί. Υπάρχει αδιάθετο εμπόρευμα, υπάρχει έλλειψη ρευστότητας. Αυτή η κατάσταση συνεχίζει».

Κίνηση σε ζαχαροπλαστεία

Σε εορταστικούς ρυθμούς, σταδιακά, η κίνηση στα ζαχαροπλαστεία, με τον Στέφανο Καϊσαρλή να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Ευελπιστούμε ότι θα δουλέψουμε περισσότερο το Πάσχα και μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά ευχαριστημένος με την κίνηση που παρατηρείται, μέχρι στιγμής. Οι πελάτες από το Πήλιο είναι μεγάλο πλεονέκτημα για την αγορά. Εάν επιτρέψουν τη μετακίνηση του κόσμου, θα κατέβει κόσμος από το Πήλιο για ψώνια».

Συνεχίζεται, στο μεταξύ, με έντονους ρυθμούς η προετοιμασία των ζαχαροπλαστείων, με τα παραδοσιακά πασχαλιάτικα γλυκά και τα σοκολατένια αβγά να κεντρίζουν σταθερά το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων. «Ηδη έχει αρχίσει και ενδιαφέρεται ο κόσμος, ειδικά για τα πασχαλινά σοκολατένια αβγά. Υπάρχει ήδη αρκετά καλή κατανάλωση, πολλές παραγγελίες και συνεχίζουμε», είπε ο κ. Καϊσαρλής.

Αυξάνεται η κίνηση

Κίνηση παρατηρείται στα καταστήματα πώλησης παιδικών υποδημάτων, με τη Βάσω Μπαλασκώνη να επισημαίνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «η κίνηση άρχισε από την προηγούμενη εβδομάδα. Ερχονται νονοί και γονείς για να ψωνίσουν». Εναποθέτοντας στην πασχαλινή περίοδο τις ελπίδες για τόνωση της αγοραστικής κίνησης, η κ. Μπαλασκώνη τονίζει ότι «είναι η καλύτερη περίοδος του χρόνου για το παιδικό παπούτσι. Δεν δουλεύουμε, βέβαια, όπως δουλεύαμε τις καλές χρονιές, πριν από την πανδημία, γιατί δεν μπορούμε να βάλουμε πολύ κόσμο στο μαγαζί, αλλά από το μηδέν που ήμασταν πέρσι, η φετινή κατάσταση είναι καλύτερη. Η κίνηση θα μπορούσε να είναι καλύτερη, ωστόσο είναι ικανοποιητική».

Αισιόδοξος εμφανίζεται, παράλληλα, ο Αλέξανδρος Τέντης, ιδιοκτήτης καταστήματος γυναικείων ειδών, τονίζοντας ότι «η αγορά αρχίζει και συνέρχεται, βάσει των δεδομένων όμως. Σταδιακά, παρατηρείται διαφορά σε σύγκριση με τις προηγούμενες μέρες. Αναμφίβολα, δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης με το προηγούμενο lockdown. Πάμε αρκετά καλύτερα και τις τελευταίες μέρες υπάρχει ανοδική πορεία». Με τα ανοιξιάτικα είδη να μονοπωλούν το ενδιαφέρον, ο κ. Τέντης εμφανίζεται αισιόδοξος, ενώ τονίζει ότι «θα πάμε καλά το Πάσχα. Οσο αλλάζουν τα μέτρα και πάμε για άνοιγμα, πιστεύω ότι θα πάμε ακόμη καλύτερα. Οταν η εστίαση και όλα τα άλλα είναι κλειστά, επηρεάζεται η ψυχολογία του πελάτη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου