ΤΟΠΙΚΑ

H Ροδούλα Zήση για το κέντρο υγείας Ζαγοράς

h-ροδούλα-zήση-για-το-κέντρο-υγείας-ζαγο-364996
Για τη σοβαρότατη έλλειψη παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς κατέθεσε αναφορά στη Βουλή η Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ, κα Ροδούλα Ζήση, προωθώντας την επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζαγοράς για το θέμα αυτό προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέα Λοβέρδο.
Εδώ και ενάμιση χρόνο το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς παραμένει χωρίς παιδίατρο. Η περιοχή, ως γνωστόν, είναι ορεινή και δυσπρόσιτη και το Κέντρο Υγείας καλύπτει εννέα χωριά σε επίπεδο Δήμου (Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου). Σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη επίσκεψης παιδιάτρου, οι γονείς είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν στο Βόλο, μετάβαση η οποία δεν είναι ούτε εύκολη ούτε ανέξοδη. Να σημειωθεί, ότι το παιδιατρικό τμήμα του Κέντρου Υγείας δεν είχε σταματήσει να λειτουργεί από ιδρύσεώς του, προσφέροντας σημαντικότατες υπηρεσίες και αίσθημα ασφάλειας στους γονείς του Δήμου.
Παρά τις διαβεβαιώσεις από πλευράς ηγεσίας του αρμοδίου υπουργείου για κάλυψη της κενής θέσης παιδιάτρου, ήδη από τον Ιούνιο του 2011, καμία λύση δεν έχει δοθεί παρατείνοντας την αγωνία και την καθημερινότητα των γονέων της περιοχής. Με αίτημά τους προς τον Υπουργό, κο Λοβέρδο, ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζαγοράς ζητάει τον άμεσο διορισμό στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς παιδιάτρου προκειμένου να καλύψει την υπάρχουσα και επιτακτική ανάγκη για τη συγκεκριμένη ειδικότητα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου