ΤΟΠΙΚΑ

Συστηματικοί έλεγχοι για την ηχορύπανση

συστηματικοί-έλεγχοι-για-την-ηχορύπα-851206

Παραγγελία με την οποία ζητά συστηματικούς ελέγχους και τήρηση της νομοθεσίας για την ηχορύπανση που προκαλείται από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος εξέδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Βόλου κ. Αχιλ. Ζήσης.
Ο κ. Ζήσης ζητά επίσης να ενημερώνεται για τους ελέγχους και τις διαπιστωμένες παραβάσεις με μηνιαίες καταστάσεις και για την περίοδο από την 1η Ιουνίου έως και τις 31 Οκτωβρίου, ενώ επισημαίνει πως πρέπει να τηρείται η νομοθεσία που προβλέπει το σφράγισμα καταστημάτων όταν βεβαιώνονται τρεις παραβάσεις.
Ειδικότερα στην παραγγελία του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Βόλου αναφέρει:
«Ενόψει καταγγελιών (γραπτών και προφορικών) σχετικά με το θέμα της ηχορύπανσης σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος γνωστοποιούμε το περιεχόμενο παλαιότερης παραγγελίας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η ηχορύπανση αποτελεί πραγματική κοινωνική μάστιγα και προσβολή βασικότατων δικαιωμάτων των πολιτών εν ονόματι του οικονομικού κέρδους συγκεκριμένων επιχειρηματιών. Εμπειρικώς και στατιστικώς προκύπτει ότι, το πλείστον, ο λόγος των οχλήσεων συνάπτεται με μη νομίμως λειτουργούντα καταστήματα και ιδιαίτερα καταστήματα που στερούνται αδείας λειτουργίας ή αδείας χρήσεως μουσικών οργάνων. Επιπλέον θόρυβοι προέρχονται από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα οποία αυθαιρέτως έχουν προβεί σε ουσιώδη τροποποίηση των όρων, συνθηκών ή και του χρόνου λειτουργίας των, όπως με την αυθαίρετη μετατροπή των σε υπαίθρια, με άνοιγμα στέγης και παραθύρων, με μεταφορά ηχείων στην ύπαιθρο, με μουσική πέραν του οριζόμενου από την οικεία άδεια χρόνο κ.λ.π.
Παραγγέλλουμε την μέγιστη δυνατή δραστηριοποίηση και ευαισθητοποίηση από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Μάλιστα δε η απόδοση αυτών των υπηρεσιών, καθώς και η ευαισθητοποίηση των αρμοδίων δημοτικών αρχών και σφράγιση καταστημάτων για παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας, θα ελέγχεται δια της υποβολής μηνιαίων καταστάσεων από τις αρχές στην Εισαγγελία για την περίοδο Ιουνίου-Οκτωβρίου 2007.
Από τις καταστάσεις αυτές θα προκύπτει η αξιόποινη πράξη για την οποία μηνύθηκε ο ιδιοκτήτης, καθώς και τα στοιχεία αυτού, ο τόπος και χρόνος τέλεσης παράβασης, η διαδικασία που ακολουθήθηκε (αυτόφωρη ή μη) η επωνυμία του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και η κοινοποίηση του σχετικού εγγράφου στο Δήμο για επιβολή διοικητικών κυρώσεων».
Η εισαγγελική παραγγελία αποστέλλεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας με κοινοποίηση στους Δήμους και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ διευκρινίζεται πως η κοινοποίηση επιβάλλεται να γίνεται με συστημένη επιστολή και με απόδειξη, στο δε αποδεικτικό επιδόσεως να αναγράφεται ολόκληρο το περιεχόμενο του εγγράφου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου