ΤΟΠΙΚΑ

Δεκάδες οικογενειάρχες ζητούν βοήθεια από τον «Εσταυρωμένο»

δεκάδες-οικογενειάρχες-ζητούν-βοήθε-628375

Ανυπολόγιστες οι αρνητικές συνέπειες από την πανδημία, με δεκάδες οικογενειάρχες είτε να παραμένουν χωρίς μεροκάματο, είτε να καλούνται να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητα σε καθεστώς αναστολής εργασίας. Αυξάνονται οι ανάγκες του κόσμου, με τον Σύλλογο «Εσταυρωμένος» να γίνεται αποδέκτης αμέτρητων περιστατικών ακραίας φτώχειας, και πολλών αιτημάτων για βοήθεια, ιδίως ενόψει της πασχαλινής περιόδου.

Με τις ανατροπές που προκαλεί η πανδημία στην οικονομία και σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους να οξύνονται, Βολιώτες που είχαν παλαιότερα εργασία και βρέθηκαν ξαφνικά αντιμέτωποι με το σκληρό πρόσωπο της ανεργίας, λόγω της πανδημίας, στρέφονται με διακριτικότητα στον «Εσταυρωμένο», απευθύνοντας έκκληση για βοήθεια.

Το δράμα πολλών οικογενειών αντικρίζει καθημερινά ο π. Θεόδωρος Μπατάκας, πρόεδρος του «Εσταυρωμένου», κάνοντας λόγο για πολλές περιπτώσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. «Εχουν εξαντληθεί οικονομικά οι άνθρωποι που βρίσκονται σε αναστολή. Κάτι πρέπει να γίνει με αυτούς τους ανθρώπους. Ολες οι οικογένειες που απευθύνονται σε εμάς είναι αναγκεμένες σε τέτοιο σημείο, που κάποιοι ζουν από τον «Εσταυρωμένο»», υπογραμμίζει.

Αθέατες πλευρές της πανδημίας αντικρίζουν καθημερινά οι εθελοντές του «Εσταυρωμένου», προστρέχοντας με συγκινητική προθυμία όσους έχουν ανάγκη βοήθειας. Μονογονεϊκές οικογένειες με δύο και τρία παιδιά, ανήμποροι γέροντες και ασθενείς, οικογενειάρχες που από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, φυλακισμένοι, αποφυλακισμένοι και οι οικογένειές τους, δέχονται με ευγνωμοσύνη τις ευεργεσίες του «Εσταυρωμένου» και της τοπικής Εκκλησίας.

Εξήντα, περίπου, οικογένειες, εξασφαλίζουν, στο μεταξύ, τα στοιχειώδη με τη συνδρομή του φιλοπτώχου του Αγίου Νικολάου, που πρόεδρος είναι ο π. Θεόδωρος. «Κάθε μήνα μοιράζουμε δέματα με τρόφιμα, οικονομικά βοηθήματα. Ενόψει Πάσχα μοιράσαμε ήδη δέματα με τρόφιμα σε άπορες οικογένειες», ανέφερε ο π. Θεόδωρος.

Στήριγμα για δεκάδες οικογένειες αποτελεί ίδια στιγμή, ο «Εσταυρωμένος», διανέμοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, δωροεπιταγές, βοηθήματα σε άπορες οικογένειες, υποτροφίες σε άπορους μαθητές και φοιτητές, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης σε φυλακισμένους σε όλη την Ελλάδα, σε ιδρύματα και δομές που έχουν ανάγκη βοήθειας.

«Αυξημένα είναι τα αιτήματα αυτή την περίοδο», υπογράμμισε ο π. Θεόδωρος, ενώ προσέθεσε ότι «κάνουμε ό,τι μπορούμε σε καθημερινή βάση. Δεν περιοριζόμαστε μόνο Χριστούγεννα και Πάσχα. Απλά είναι αυξημένα τα αιτήματα και οι διατακτικές λόγω Πάσχα».

Περισσότερα από 300 δέματα διανεμήθηκαν, στο μεταξύ, ενόψει Πάσχα, στις φυλακές της περιοχής, κρατητήρια και ιδρύματα, με δεκάδες τα συγκλονιστικά περιστατικά που καταγράφονται καθημερινά. «Κάθε μέρα προστίθεται καινούργια. Το θέμα είναι ότι ζευγάρια χωρίζουν, άνθρωποι εκλιπαρούν για ένα μεροκάματο, δεν θέλουν ελεημοσύνη. Ασθενείς θέλουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση. Η ψυχολογία τους είναι πεσμένη και προσπαθούμε να είμαστε δίπλα τους, να τους στηρίζουμε, γιατί η εργασία του «Εσταυρωμένου» και ημών δεν είναι μόνο υλική, δεν μετριέται μόνο με τα χρήματα που δίνουμε ή πόσα δέματα φτιάχνουμε. Τα υλικά αγαθά που διανέμουμε, είναι πολύ λίγα μπροστά σε αυτά που προσφέρουμε πνευματικά και ψυχολογικά», υπογράμμισε ο π. Θεόδωρος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου