ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Σπριντ με Pfizer σε Βελεστίνο και Ζαγορά

σπριντ-με-pfizer-σε-βελεστίνο-και-ζαγορά-629058

Νέες εμβολιαστικές γραμμές στα Κέντρα Υγείας, που μέχρι σήμερα κάνουν μόνο το εμβόλιο της AstraZeneca

Διευρύνονται οι εμβολιαστικές γραμμές στα Κέντρα Υγείας Βελεστίνου και Ζαγοράς και το αμέσως χρονικό διάστημα, θα γίνονται εμβολιασμοί και με το εμβόλιο της Pfizer.

Ειδικότερα, υπάρχει εντολή της 5ης Υ.ΠΕ προς τα Νοσοκομεία όλης της περιφέρειας, μεταξύ αυτών και του Νοσοκομείου Βόλου, ώστε να εκπαιδευτεί το προσωπικό συγκεκριμένων Κέντρων Υγείας, στους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της Pfizer.

Ετσι λοιπόν σε τοπικό επίπεδο, μέχρι την Τετάρτη 21 Απριλίου θα πρέπει να έχει συντονιστεί και ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των υπευθύνων των εμβολιαστικών κέντρων της AstraZeneca, δηλαδή του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου και του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς, προκειμένου να εμβολιάζουν με εμβόλια της Pfizer.

Οι νέες εμβολιαστικές γραμμές με το εμβόλιο της Pfizer σε ήδη λειτουργούντα εμβολιαστικά κέντρα της AstraZeneca, θα προχωρήσουν άμεσα , αφού όμως πρώτα γίνει η εκπαίδευση του προσωπικού των ΚΥ Βελεστίνου και Ζαγοράς στο Κ.Υ. Βόλου και στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου αντίστοιχα.

Μέχρι προχθές συνολικά στη Μαγνησία έχουν πραγματοποιηθεί 32.362 εμβολιασμοί, οι 22.415 για την πρώτη δόση, ενώ 9.947 άτομα έχουν ολοκληρώσει και τη δεύτερη δόση και χτίζουν πλέον ανοσία.

Στις Σποράδες αντίστοιχα έχουν πραγματοποιηθεί 2.425 εμβολιασμοί, 1.787 για την πρώτη δόση, ενώ 698 άτομα έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση.

Η πλατφόρμα για ευπαθείς ομάδες

Ανοιξε σταδιακά από χθες μέχρι και τη Δευτέρα 19 Απριλίου, η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για Covid-19, για την ομάδα ατόμων με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου, ηλικίας 18-59 ετών.

Η συγκεκριμένη ομάδα αφορά 800.000 πολίτες και το άνοιγμα της πλατφόρμας θα γίνει σταδιακά, ανάλογα με το νόσημα.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι από χθες εμβολιάζονται, πολίτες άνω των 60 ετών, με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου και εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου