ΤΟΠΙΚΑ

Καταλήψεις σχολείων σε Βόλο και Ν. Ιωνία –Μαθητής με θετικό self test ενημέρωσε …το Facebook

καταλήψεις-σχολείων-σε-βόλο-και-ν-ιωνί-631056

Συνεχίζονται και σήμερα για πέμπτη ημέρα οι καταλήψεις σε σχολεία του Βόλου και της Νέας Ιωνίας.

Λουκέτα κλείδωσαν στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και στο 6ο Γενικό Λύκειο Βόλου, ενώ στον χορό των κινητοποιήσεων μπήκε και το 7ο ΓΕΛ Βόλου.

Οι μαθητές διαμαρτύρονται για το άνοιγμα των σχολείων όταν ο καθημερινός αριθμός νέων μολύνσεων είναι μεγάλος και την ίδια ώρα ζητούν άνοιγμα καφετεριών για να χαλαρώνουν, αλλά και μη χρήση μάσκας στο σχολείο από τη στιγμή που υποβάλλονται σε self test.

Θετικά self tests μαθητών

Στο μεταξύ, νέος συναγερμός ήχησε σε Λύκεια της Μαγνησίας για θετικά self tests μαθητών, οι οποίοι έπρεπε χθες να προσέλθουν με ανανεωμένη κάρτα υγείας στα σχολεία. Γονείς μαθητών φρόντισαν άμεσα να ενημερώσουν τις διευθύνσεις των σχολείων, ωστόσο καταγράφηκε και περίπτωση μαθητή, ο οποίος αντί να ενημερώσει το σχολείο, ανέβασε το θετικό αποτέλεσμα του self test στο Facebook και από εκεί ενημερώθηκαν οι καθηγητές του σχολείου.

Μαθητές Λυκείων του Βόλου που επέστρεψαν διά ζώσης στις τάξεις για τα μαθήματά τους, προχθές Τετάρτη το απόγευμα, υποβλήθηκαν σε νέα self test προκειμένου χθες να ανανεώσουν τις κάρτες υγείας με την επίδειξη των οποίων εισέρχονται στα σχολεία τους. Πληροφορίες αναφέρουν ωστόσο, ότι υπήρξαν μαθητές τόσο από τον Βόλο, όσο και από την περιφέρεια της Μαγνησίας, που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό σύμφωνα με τα αποτελέσματα των self tests.

Γονείς ενημέρωσαν τις διευθύνσεις των σχολείων και τους δόθηκε η κατεύθυνση να υποβληθούν σε μοριακά τεστ προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι είναι θετικοί στον κορονοϊό. Αμεσα δε, ξεκίνησε ιχνηλάτηση στα σχολεία προκειμένου να διαπιστωθεί πόσοι μαθητές ή εκπαιδευτικοί ενδέχεται να έχουν επηρεαστεί προκειμένου να αποφασιστεί αναστολή λειτουργίας τμημάτων ή και ολόκληρων σχολείων. Σημειώνεται ότι πρόκειται για μαθητές οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες προσήλθαν κανονικά στο σχολείο για τα μαθήματά τους, καθώς τα πρώτα self test στα οποία είχαν υποβληθεί την περασμένη Κυριακή, είχαν βγει αρνητικά. Εως και χθες το βράδυ, δεν είχε ληφθεί απόφαση για νέο κλείσιμο σχολικής μονάδας.

Υπενθυμίζεται ότι σε επίπεδο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ήδη από χθες δεν λειτουργούν το 4ο και το 5ο Γενικά Λύκεια Βόλου, στα οποία εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού.

Ενημέρωσε το… Facebook

Εντύπωση πάντως προκάλεσε η περίπτωση μαθητή που έκανε self test, βγήκε θετικό, αλλά αντί να ενημερώσει τη διεύθυνση του σχολείου, φρόντισε να το κοινοποιήσει στο Facebook.

Εκπαιδευτικοί που έχουν επίσης λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είδαν την ανάρτηση του μαθητή τους και από εκεί ενημερώθηκαν. Φρόντισαν να επικοινωνήσουν με τον μαθητή και να του δώσουν οδηγίες για τις επόμενες κινήσεις, ενώ ταυτόχρονα ενημέρωσαν και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Ξέμειναν από self tests στη Σκιάθο

Εξαντλήθηκαν τα δωρεάν self tests στα φαρμακεία της Σκιάθου λόγω μεγάλης ζήτησης, με αποτέλεσμα δώδεκα μαθητές Λυκείου να απευθυνθούν προχθές στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, κάθε μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπαιδευτικοί, μαθητές, είναι υποχρεωτικό να υποβάλλονται σε self test δύο φορές την εβδομάδα και να φέρουν μαζί τους στο λύκειο τη σχετική βεβαίωση, για τους εκπαιδευτικούς, ή κάρτα, για τους μαθητές, αρνητικού αποτελέσματος κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Η πρώτη παρτίδα των δωρεάν τεστ, που έφτασαν στα φαρμακεία του νησιού έγιναν ανάρπαστα, με αποτέλεσμα το περασμένο Σάββατο να έχουν ήδη εξαντληθεί. Στην δεύτερη παρτίδα που εστάλη, οι ποσότητες των self tests που διανεμήθηκαν στα φαρμακεία της Σκιάθου ήταν μικρότερες, με αποτέλεσμα να μην επαρκούν για την επαναληπτική διαδικασία.

Σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Σκιάθου ο «σκόπελος» ξεπεράστηκε, καθώς 12 περίπου μαθητές υποβλήθηκαν χθες το πρωί σε rapid tests με όλα τα αποτελέσματα να είναι αρνητικά και την εκπαιδευτική διαδικασία να συνεχίζεται κανονικά.

Το πρόβλημα, πάντως, επιλύθηκε, καθώς οι φαρμακοποιοί της Σκιάθου είχαν τη διαβεβαίωση ότι η σημερινή αποστολή με self tests, θα είναι ενισχυμένη με επιπλέον ποσότητες, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον φαρμακοποιό Ποθητό Ασβέστη, ο οποίος ανέφερε ότι «υπήρξε μια καθυστέρηση ανεφοδιασμού των τεσσάρων φαρμακείων, που υπάρχουν στο νησί, από τις αποθήκες. Το πρόβλημα επιλύθηκε, τα φαρμακεία θα παραλάβουμε σήμερα έναν ικανοποιητικό αριθμό self tests, απ’ ότι έχω ενημερωθεί, οπότε για την Κυριακή που πρέπει να καταχωρήσουν τα παιδιά το καινούργιο τους τεστ, ώστε να πάνε τη Δευτέρα πρωί στο σχολείο, θεωρώ ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου