ΤΟΠΙΚΑ

470 κρούσματα σε 14 ημέρες: Ασφυκτικός κλοιός κορονοϊού στη Μαγνησία

470-κρούσματα-σε-14-ημέρες-ασφυκτικός-κλοι-631124

Επιβαρυμένο το επιδημιολογικό φορτίο σε Βόλο, Αλμυρό και Ρήγα Φεραίο – 53 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ – Νέος θάνατος στο Νοσοκομείο

Σε ασφυκτικό κλοιό κορονοϊού παραμένει η Μαγνησία, με την πανδημία να διατηρεί άγριες διαθέσεις. Ζαλίζουν τα κρούσματα των δύο τελευταίων εβδομάδων, με τον δείκτη μεταδοτικότητας να έχει φτάσει στο 1.12, σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα του Τμήματος Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που παρακολουθεί την πορεία της πανδημίας σε επίπεδο Θεσσαλίας.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες συνολικά 53 νέα κρούσματα κορονοϊού, 52 στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και ένα στις Β. Σποράδες, μετά από τρεις εβδομάδες που δεν είχε καταγραφεί μόλυνση.

Ο μέσος όρος κρουσμάτων το τελευταίο επταήμερο διαμορφώνεται στα 34,43 κρούσματα, ενώ ανά 100.000 κατοίκους ο μέσος όρος διαμορφώνεται στα 27,37 κρούσματα.

Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας στο χρονικό διάστημα των τελευταίων 14 ημερών κατέγραψε 470 ενεργά κρούσματα κορονοϊού. Τα 217 καταγράφηκαν την εβδομάδα από 31 Μαρτίου έως 6 Απριλίου και από 7 έως 13 Απριλίου καταγράφηκαν επιπλέον 253 νέα κρούσματα.

Ο Βόλος «βράζει» από κορονοϊό, καθώς από το σύνολο των μολύνσεων, κατέγραψε 396 κρούσματα σε αυτές τις δύο εβδομάδες. Τα 30 αφορούν σε συρροή κρουσμάτων σε δημοτική ενότητα του Κεντρικού Πηλίου, όπου βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό ο ιερέας και ο ψάλτης της εκκλησίας του χωριού.

Την ίδια περίοδο στον Αλμυρό καταγράφηκαν 38 νέα κρούσματα, στη Ζαγορά 4, στο Νότιο Πήλιο 2, ενώ στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, που εξακολουθεί να δίνει νέες μολύνσεις, 30 νέα κρούσματα.

Το τελευταίο 14ήμερο στις Β. Σποράδες δεν καταγράφηκε κρούσμα. Ο αριθμός αναπαραγωγής (R=reproductive number) του SARS-CoV-2 στη Θεσσαλία ισούται με 0.88, ενώ στη Μαγνησία με 1,12, δηλαδή ο δείκτης μεταδοτικότητας στον νομό υπερβαίνει τον γενικό μέσο όρο που καταγράφεται σε επίπεδο Θεσσαλίας.

Νέα απώλεια στο Νοσοκομείο Βόλου

Ηλικιωμένος, 84 ετών, που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Βόλου είναι το νέο θύμα του κορονοϊού στη Μαγνησία. Ο άτυχος 84χρονος κατέληξε χθες τα ξημερώματα.

Χθες στη ΜΕΘ κορονοϊού παρέμεναν διασωληνωμένοι επτά ασθενείς, τρεις άνδρες ηλικίας 70, 74 και 78 ετών και τέσσερις γυναίκες ηλικίας 56, 65, 76 και 77 ετών. Στην Α’ κλινική κορονοϊού νοσηλεύονται 24 ασθενείς και 26 στη Β’ κλινική. Τέλος στους θαλάμους αρνητικής πίεσης τρεις ασθενείς ηλικίας από 27 έως 80 χρόνων.

Νέοι διορισμοί με φόντο την πανδημία

Το Νοσοκομείο Βόλου μεσούσης της πανδημίας ενισχύεται με νέους διορισμούς μονίμων θέσεων. Όπως έγινε γνωστό στο ΦΕΚ 911/15-4-2021 δημοσιεύονται τέσσερις διορισμοί κατηγορίας ΔΕ ( Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) με τις εξής ειδικότητες: ΔΕ Τεχνικού, Ειδικότητας Ηλεκτρολόγων, ΔΕ Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων, ΔΕ Τεχνικού, Ειδικότητας Θερμαστών και ΔΕ Χειριστών Ιατρικών Συσκευών.
Οι τέσσερις μόνιμοι που θα προσληφθούν θα ενισχύσουν την τεχνική Υπηρεσία και τον Εργαστηριακό Τομέα του Νοσοκομείου. Σύντομα αναμένεται και η δημοσίευση κι άλλων διορισμών, μόνιμων θέσεων σε ΦΕΚ.

10 θετικά στα rapid tests

Στο πλαίσιο δράσεων ελέγχου της διασποράς του ιού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον ΕΟΔΥ, στα rapid test που πραγματοποιήθηκαν χθες στο Διοικητήριο σε 298 άτομα βρέθηκαν 3 θετικά, ενώ μπροστά από το ΚΤΕΛ Υπεραστικών Γραμμών Ν. Μαγνησίας λήφθηκαν 193 δείγματα και βρέθηκαν 2 θετικά. Ακόμη στη Νέα Ιωνία σε 129 δείγματα βρέθηκαν 5 θετικά.

Σήμερα Παρασκευή rapid test θα πραγματοποιηθούν στον Βόλο, στην Τ.ΟΜ.Υ. Ιωλκού Βόλου (Ανω Βόλος) από ώρα 09:00 έως 11:00, με τη διαδικασία Drive-Through στο Πανθεσσαλικό Στάδιο από ώρα 09:00 έως 14:00 και έξω από το Κ.Υ. Αλμυρού επίσης με τη διαδικασία Drive-Through από ώρα 09:00 έως 14:00.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου