ΤΟΠΙΚΑ

Διώξεις εναντίον 14 ατόμων για τα επεισόδια στην ΑΓΕΤ

διώξεις-εναντίον-14-ατόμων-για-τα-επεισό-631161

Συνολικά 14 άτομα ταυτοποιήθηκαν για τα έκτροπα έξω από την τσιμεντοβιομηχανία και τους τραυματισμούς αστυνομικών και διαδηλωτών

Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος εναντίον ενός διαδηλωτή και σε βαθμό πλημμελήματος εναντίον 13 ακόμη άσκησε ο Εισαγγελέας Βόλου για τα επεισόδια του Σαββάτου 13 Ιουνίου 2020, έξω από την ΑΓΕΤ, όπου είχε καταλήξει πορεία διαμαρτυρίας κατά της καύσης σκουπιδιών και της κατασκευής εργοστασίου παραγωγής εναλλακτικών καυσίμων στον Δήμο Βόλου.

Συνολικά, από τις αστυνομικές έρευνες, ταυτοποιήθηκαν για συμμετοχή στα επεισόδια 14 άτομα (ανάμεσά τους ένα νεαρής ηλικίας άτομο δεν είναι πλέον εν ζωή). Οι κατηγορούμενοι θα κληθούν να καταθέσουν ενώπιον του Ανακριτή Βόλου για τα επεισόδια που προκλήθηκαν έξω από την τοπική τσιμεντοβιομηχανία και είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών – μεταξύ τους ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας Μιλτιάδης Αλεξάκης- αλλά και ενός ακόμη ελαφρύτερα, καθώς και αρκετών διαδηλωτών.

Για τα επεισόδια, που μάλιστα αποτέλεσαν τότε την απαρχή μίας… ταραχώδους περιόδου στον Βόλο, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν και επεισόδια έξω από τα δικαστήρια όπου είχαν οδηγηθεί συλληφθέντες, είχε διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Βόλου και ακολούθησε μεγάλη αστυνομική έρευνα.

Μέσα από φωτογραφίες, βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάθε διαθέσιμο στοιχείο, αστυνομικοί επιχείρησαν να ταυτοποιήσουν τους πρωταγωνιστές των επεισοδίων. Η ταυτοποίηση δεν ήταν εύκολη δεδομένου ότι οι διαδηλωτές φορούσαν μάσκες για την προστασία τους από τον κορονοϊό. Μέσα από τα ρούχα, τη σωματική διάπλαση και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά έγινε ταυτοποίηση συνολικά 14 ατόμων, εναντίον των οποίων η Εισαγγελία άσκησε ποινικές διώξεις.

Η υπόθεση συνδέεται και με τα επεισόδια που ακολούθησαν έξω από τα δικαστήρια Βόλου, λίγες ημέρες αργότερα.

Ο ένας διαδηλωτής διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για κατοχή εκρηκτικών υλών κατά τη διατάραξη κοινής ειρήνης. Ο συγκεκριμένος φέρεται να ήταν εκείνος που κρατούσε στα χέρια του βόμβα μολότοφ αναμμένη.

Οι υπόλοιποι, 12 πλέον μετά τον θάνατο του ενός, διώκονται για πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα και κατά περίπτωση για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, παράνομης οπλοφορίας, παράνομης οπλοχρησίας και πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών από κοινού.

Οπως διαπιστώθηκε από τις αστυνομικές έρευνες συμμετείχαν ανά ομάδες στα επεισόδιο. Κάθε φορά είχαν και έναν διαφορετικό στόχο. Οι διωκόμενοι θα κληθούν να καταθέσουν στον Ανακριτή τις επόμενες ημέρες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου