ΤΟΠΙΚΑ

Δημοπρασία για εκποίηση 10.000 φωτιστικών σωμάτων

δημοπρασία-για-εκποίηση-10-000-φωτιστικών-636639

Σχεδόν 10.000 φωτιστικά σώματα, αναμένεται να βρεθούν στα… αζήτητα στον Δήμο Βόλου. Οπως είναι γνωστό, ο δήμος προβαίνει στην αντικατάσταση όλων των παλαιών φωτιστικών στις Δ.Ε. Βόλου και Ν. Ιωνίας με νέας τεχνολογίας LED. Από τα παλιά φωτιστικά, κάποια είναι λειτουργικά και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες. Τα περισσότερα όμως δεν είναι λειτουργικά και δεν πρόκειται να επαναχρησιμοποιηθούν.

Τα προς εκποίηση φωτιστικά εκτιμάται ότι θα είναι περίπου 10.000 τεμάχια, συνολικού βάρους κατά προσέγγιση 15 τόνων σκληρού ντουραλουμίνιου και 5 τόνων σίδηρου. Ο Δήμος Βόλου θα πρέπει να προχωρήσει τις διαδικασίες κατάρτισης σύμβασης συνεργασίας για την εναλλακτική διαχείριση των παλιών φωτιστικών σωμάτων με αδειοδοτημένο συλλέκτη και μεταφορέα.

Στο πλαίσιο αυτό θα διενεργηθεί δημοπρασία για την ανάδειξη της αναδόχου εταιρείας στην οποία θα εκποιηθούν τα φωτιστικά. Η εταιρεία θα αναλάβει τη συλλογή και μεταφορά τους.

Πριν την διεξαγωγή της δημοπρασίας, θα γίνει καταμέτρηση και εκτίμηση των εκποιούμενων φωτιστικών σωμάτων και σύνταξη αιτιολογημένης έκθεσης εκτίμησης της τρέχουσας αξίας τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου