ΤΟΠΙΚΑ

Θεαματική μείωση του ενοικίου ζητά το… ΧΕΝΙΑ Βόλου

θεαματική-μείωση-του-ενοικίου-ζητά-το-366005

Από 420.000 ευρώ ζητά να πληρώνει 170.000 ευρώ

Ενημέρωση για τις αξιώσεις που εγείρει η εταιρία DOMOTEL XENIA Βόλου έκανε σήμερα στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου η Πρόεδρος της Επιτροπής και Αντιδήμαρχος Οικονομικών Νατάσσα Οικονόμου.

Όπως είπε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών η εταιρία επικαλείται μη τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων του Δήμου Βόλου καθώς δεν κατέστη εφικτή η επέκταση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, όπως ήταν η αρχική συμφωνία με τον πρώην Δήμο Βόλου. Όπως διευκρίνισε η κ. Οικονόμου η εταιρία ζητά τη μείωση του ετήσιου μισθώματος που καταβάλει από 420.000 ευρώ που είναι σήμερα στα 170.000 ευρώ περίπου. Η κ. Οικονόμου διευκρίνισε ότι το έγγραφο της εταιρίας έχει δοθεί για επεξεργασία και σύνταξη της σχετικής εισήγησης , ενώ έκανε αναφορά στο νομοσχέδιο το οποίο θα είναι νόμος του Κράτους και το οποίο, εκτός των άλλων θα δίνει τη δυνατότητα στους ΟΤΑ να μειώνουν μέχρι 20% τα μισθώματα των ακινήτων που διαθέτουν προς ενοικίαση στους ιδιώτες.

Ο κ. Πατσιαντάς ήταν θετικός ως προς τη μη τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων εκ μέρους του Δήμου σημείωσε ωστόσο ότι για τη μείωση του μισθώματος θα πρέπει να αποφανθούν τα δικαστήρια, εκτός εάν προηγουμένως , όπως πρόσθεσε, υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, που θα δίνει στους ΟΤΑ τη δυνατότητα να προχωρούν στη μείωση του μισθώματος . Από την πλευρά της η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Ζεττα Μακρή σημείωσε ότι για τη ίδια θα έχει ενδιαφέρον η εισήγηση που θα κάνει η νομική υπηρεσία του Δήμου και η οποία θα φέρει, σε προσεχή συνεδρίαση, το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου