ΤΟΠΙΚΑ

ΚΙΝ.ΑΛ.: «Η Κυβέρνηση αγνοεί τις τοπικές κοινωνίες»

κιν-αλ-η-κυβέρνηση-αγνοεί-τις-τοπικές-638976

Ελλειψη διαβούλευσης καταλογίζει το ΚΙΝΑΛ, που διοργανώνει εκδήλωση σε επίπεδο Θεσσαλίας με τη Φώφη Γεννηματά

Ελλειψη διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες και τους παραγωγικούς φορείς καταλογίζει στην κυβέρνηση για το σχέδιο «Ελλάδα 2.0» το Κίνημα Αλλαγής. Σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε χθες στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Θεσσαλίας ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης, μαζί με τον υπεύθυνο επικοινωνίας Παναγιώτη Βλάχο, τονίστηκε πως οι προτάσεις της κυβέρνησης δεν ήταν προϊόν διαβούλευσης με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων ανά περιφέρεια.

«Το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ταμείο Ανάκαμψης αφορά στους λίγους και αδιαφορεί για τους πολλούς» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρηστίδης. Όπως τόνισε, «το Ταμείο Ανάκαμψης δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως μοχλός ενός βίαιου μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας, με την εξαφάνιση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Ούτε θα πρέπει να συνδεθεί η εκταμίευση των πόρων του με προαπαιτούμενα που απορρυθμίζουν ακόμα περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις ή επιταχύνουν το κλείσιμο επιχειρήσεων».

Η χθεσινή διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου έγινε ενόψει της συζήτησης που θα έχει την ερχόμενη Δευτέρα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Θεσσαλίας για το Ταμείο Ανάκαμψης. Η κ. Γεννηματά σε εκδήλωση διαδικτυακή στις 19.00 (ο σύνδεσμος θα ανακοινωθεί άμεσα) θα παρουσιάσει τις προτάσεις του κόμματός της για το Ταμείο και θα ζητήσει από τους φορείς να τοποθετηθούν επ’ αυτών. «Στόχος μας να ενσωματωθούν στο πρόγραμμά μας όλες οι προτάσεις των φορέων που εκπροσωπούν τον παραγωγικό ιστό της Θεσσαλίας», τόνισε με τη σειρά του ο κ. Βλάχος.

Ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε επίσης πως το σχέδιο για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης θα έπρεπε να αποτελεί προϊόν εθνικής συναίνεσης και να έχει εθνικά χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως οι τέσσερις νομαρχιακές επιτροπές του Κινήματος Αλλαγής στη Θεσσαλίας έχουν ήδη ενημερώσει τους τοπικούς βασικούς κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, ενώ κατά τόπους προγραμματίζονται επίσης τηλεδιασκέψεις, μέσω των οποίων οι νομαρχιακές θα συγκεντρώσουν προτάσεις για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης οι οποίες θα προωθηθούν από το Κίνημα Αλλαγής.

Για την επικαιρότητα

Στην ίδια συνέντευξη που παραχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, ο κ . Χρηστίδης απαντώντας σε ερώτηση του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ παρατήρησε πως οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ολοένα και περισσότεροι πολίτες επιλέγουν το Κίνημα Αλλαγής ως τον γνήσιο εκφραστή της σοσιαλδημοκρατίας, επιθυμώντας να το ξαναδούν ως διάδοχο του ΠΑΣΟΚ και ισχυρό πόλο της χώρας.

«Ο κόσμος θέλει να δει το Κίνημα απέναντι στη ΝΔ σοβαρά και τεκμηριωμένα», πρόσθεσε, ενώ σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος τόνισε ότι έχασε την ευκαιρία του 2015 ώς το 2019, ότι κάνει διαρκώς αναφορές στο διχαστικό παρελθόν και είναι δομικά εγκλωβισμένος σε ιδεοληψίες για να συνεχίσει λέγοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ονειρευόμαστε εμείς για μια προοδευτική παράταξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το παλιό, είναι μια παρακμή που όσο βρίσκεται στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα όπως δεν προσέφερε και όταν ήταν στην κυβέρνηση. Αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος είναι μια νέα μεγάλη προοδευτική παράταξη με πρωταγωνιστική δυναμική και γι’ αυτό εμείς εργαζόμαστε. Με λογικές fake news και όταν κάνεις fake politics δεν μπορείς να εμπνεύσεις τον κόσμο», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος εξάλλου στην υγειονομική κρίση, ο κ. Χρηστίδης επέκρινε την κυβέρνηση για την στρατηγική της. «Εμείς αυτή τη στρατηγική την αποκωδικοποιούμε και την αναλύουμε ως στρατηγική χαλάρωσης και αλλαγής πλεύσης, σε μια περίοδο που τα κρούσματα χτυπάνε καθημερινά κόκκινο και το lockdown είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο που υπάρχει», κατέληξε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου