ΤΟΠΙΚΑ

Αγνώριστη… η Κινητή Μονάδα Αιμοληψίας του Νοσοκομείου Βόλου

αγνώριστη-η-κινητή-μονάδα-αιμοληψία-639805

Χάρη στα «θαυματουργά» χέρια του προσωπικού του 304 ΠΕΒ ανακαινίστηκε εσωτερικά και εξωτερικά

Αγνώριστη η Κινητή Μονάδα Αιμοληψίας του Νοσοκομείου Βόλου, που αποτελεί το «λίκνο» της εθελοντικής αομοδοσίας.

Χάρη στα «θαυματουργά» χέρια των τεχνιτών του στρατιωτικού εργοστασίου 304 ΠΕΒ στο Βελεστίνο, η Κινητή Μονάδα ανακαινίστηκε και είναι πλέον «πάνοπλη» να δώσει τη μάχη προκειμένου να περιοριστούν στο ελάχιστο οι ελλείψεις αίματος λόγω πανδημίας.

Το «πριν» και το «μετά» της Κινητής Μονάδας Αιμοληψίας είναι ενδεικτικό της επιμελούς και συντονισμένης δουλειάς που έγινε.

Ξηλώθηκαν τα πατώματα που είχαν διαβρωθεί από το πέρασμα του χρόνου και την πολυχρησία. Συντηρήθηκαν και επιδιορθώθηκαν οι ειδικές πολυθρόνες που κάθονται οι αιμοδότες κατά τη διάρκεια της αιμοληψίας.

Αλλάχτηκαν παράθυρα και τοποθετήθηκαν ειδικά κηγκλιδώματα, ενώ επίσης ανανεώθηκε ο εξοπλισμός που χρειάζονται οι γιατροί και οι νοσηλεύτριες της αιμοδοσίας.

Ο Στέλιος Λαφιωνιάτης, διευθυντής του Τμήματος Αιμοδοσίας στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, δικαίως χθες «ξεχείλιζε» από ικανοποίηση, μόλις ενημερώθηκε μαζί με τον διοικητή Ι. Ντόκο και τη διευθύνουσα τη Νοσηλευτική Υπηρεσία Κατερίνα Χαρανά, πως η ανακαίνιση της Κινητής Μονάδας ολοκληρώθηκε και θα παραδοθεί.

Τα ευχάριστα νέα «μετέφερε» στους ανθρώπους του νοσοκομείου ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο 304 ΠΕΒ Γιώργος Φωτόπουλος.

Την ερχόμενη Δευτέρα η Κινητή Μονάδα θα παραδοθεί επίσημα σε λιτή εκδήλωση που θα γίνει μέσα στο στρατιωτικό εργοστάσιο στο Βελεστίνο, τηρουμένων των πρωτοκόλλων της πανδημίας.

«Είναι σημαντική προσφορά για εμάς σε δύσκολη συγκυρία λόγω πανδημίας. Η Κινητή Μονάδα ανακαινίστηκε εκ βάθρων για να είναι λειτουργική και να μπορεί να εξυπηρετεί τις ανάγκες αιμοληψίας, είτε μέσα στον Βόλο, είτε στην περιφέρεια του νομού», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διευθυντής του Τμήματος Στέλιος Λαφιωνιάτης.

Σημειώνεται πως το τελευταίο διάστημα, ενώσω διαρκούσαν οι εργασίες ανακαίνισης, προκειμένου να μη διαταραχθούν οι αιμοληψίες που ήταν προγραμματισμένες, το Τμήμα Αιμοδοσίας του ΓΝΒ χρησιμοποιούσε τα ειδικά βανάκια που είχε παραχωρήσει στην υπηρεσία το ΕΚΑΒ, ενώ οι αιμοληψίες γίνονταν επίσης στις εγκαταστάσεις του «Ασύλου», όπου έχει μεταφερθεί η Αιμοδοσία, στην οδό Τριανταφυλλίδη με Γ. Δήμου.

Πρώτη εξόρμηση στο 304 ΠΕΒ

Εις ένδειξη ευγνωμοσύνης μάλιστα για το έργο της ανακαίνισης οι άνθρωποι της αιμοδοσίας αποφάσισαν και η πρώτη αιμοληψία στην ανακαινισμένη Κινητή Μονάδα θα γίνει την ίδια μέρα στο 304 ΠΕΒ.

Ετσι θα πραγματοποιηθεί εξόρμηση για εθελοντική αιμοδοσία την ερχόμενη Δευτέρα 12/4 το πρωί στο 304 ΠΕΒ με διοργανωτή το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών του 304 ΠΕΒ.

«Θα είναι η πρώτη εξόρμηση με την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας μετά το τέλος των εργασιών, της λειτουργικής αποκατάστασης και συντήρησής της, από τους εργαζόμενους στο 304 ΠΕΒ οι οποίοι είναι και αιμοδότες μας.

Με αυτόν τον τρόπο η διοίκηση του ΠΕΒ και οι εργαζόμενοι δείχνουν έμπρακτα, εκτός από τη συνειδητή προσφορά αίματος και την πίστη τους στον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη.

Εχουμε έτσι την επιστροφή στον προγραμματισμό των εξορμήσεων με την ΚΜΑ στοχεύοντας στην επάρκεια αίματος αυτούς τους δύσκολους καιρούς της πανδημίας», επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση το Τμήμα Αιμοδοσίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου