ΤΟΠΙΚΑ

Χρηματοδότηση 10 εκατ. ευρώ στον Δήμο Βόλου για αποκατάσταση οδικού δικτύου 35 χλμ.

χρηματοδότηση-10-εκατ-ευρώ-στον-δήμο-βό-640255

Δημοπρατείται τις επόμενες ημέρες το έργο – Σειρά συναντήσεων του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου σε υπουργεία για έργα στην πόλη

«Θα αποκατασταθεί πλήρως το οδόστρωμα και στο τελευταίο στενάκι της πόλης», η δέσμευση του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε στο δημαρχείο, ανακοίνωσε την έγκριση χρηματοδότησης στον Δήμο, ποσού 10 εκατ. ευρώ προκειμένου να προχωρήσει σε ολική αποκατάσταση του ασφαλτοτάπητα στο οδικό δίκτυο της πόλης.

Το έργο αφορά σε παρεμβάσεις σε 35 χλμ. οδικού δικτύου στον Βόλο. Θα γίνει ολική αποκατάσταση του οδοστρώματος σε κεντρικές οδικές αρτηρίες που σήμερα παρουσιάζουν σοβαρές φθορές και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της κυκλοφορίας. Οι παρεμβάσεις αφορούν σε δρόμους τόσο στον Βόλο, όσο και στη Ν. Ιωνία. «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα αλλάξει την εικόνα της πόλης», σημείωσε ο κ. Μπέος.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη πρόκειται να έχει σειρά συναντήσεων σε υπουργεία στην Αθήνα για την προώθηση μιας σειράς ανοιχτών θεμάτων της πόλης.

Μεταξύ αυτών και η υπόθεση με το Δικαστικό Μέγαρο για το οποίο υπάρχουν τρεις υποψήφιες εκτάσεις χωροθέτησης. Σύμφωνα με τον κ. Μπέο, η μία είναι το οικόπεδο της οδού Παρασκευοπούλου για το οποίο ο δήμαρχος είπε ότι είναι ιδιοκτησίας του Δήμου και παρέπεμψε σε πινακίδα που έχει τοποθετηθεί και δηλώνει ακριβώς αυτό. Οι άλλες δύο εκτάσεις είναι του δημοσίου. «Η Δημοτική Αρχή έβαλε το τρένο στις ράγες. Για το θέμα θα έχω συνάντηση με υπουργούς, όμως το μπαλάκι είναι στους βουλευτές. Θέλω να πιστεύω ότι θα εξελιχθεί ομαλά. Είναι κρίμα μία πόλη που εξελίσσεται ραγδαία να μην έχει ένα σύγχρονο δικαστικό μέγαρο», ανέφερε ο κ. Μπέος.

ΜΕΑ, Μουσείο Αργούς και ενεργειακό πάρκο

Στη διάρκεια των συναντήσεών του στην Αθήνα, ο κ. Μπέος θα ζητήσει ενημέρωση και για μια σειρά ακόμη έργων, όπως η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) στον ΧΥΤΑ Βόλου και το Μουσείο της Αργούς.

Στην ατζέντα θα υπάρχει επίσης και το ενεργειακό πάρκο. Πρόκειται για φωτοβολταϊκό πάρκο μέσα από το οποίο ο Δήμος Βόλου στοχεύει να καλύψει πλήρως τις ανάγκες του σε ηλεκτρική ενέργεια και το έσοδο που υπολογίζεται ότι θα προκύπτει, της τάξης των 3 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, θα διατεθεί για την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου σε δύο επίπεδα: μείωση των δημοτικών τελών και ενίσχυση δημοτών με πολύ χαμηλά εισοδήματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου