ΤΟΠΙΚΑ

Εστησαν πλεκτάνη σε βάρος ιερέα του Βόλου

εστησαν-πλεκτάνη-σε-βάρος-ιερέα-του-βό-640588

Προς εκδίκαση οδεύει η υπόθεση εξαπάτησης ιερέα του Βόλου από επιτήδειο, που του απέσπασε το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ με το πρόσχημα να αποτραπεί έξωση οικογένειας στην ενορία του.

Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος 43χρονου από την Αθήνα για απάτη μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Συγκεκριμένα, η απάτη σημειώθηκε την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου. Ηταν γύρω στις 11 το πρωί όταν ο ιερέας δέχτηκε τηλεφώνημα από άγνωστη γυναίκα που ισχυριζόταν ότι είναι γραμματέας των δικαστηρίων Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δήθεν γραμματέας ενημέρωνε ότι είχε ήδη επικοινωνήσει με τη Μητρόπολη. Ρωτούσε αν ο ιερέας ήταν ο υπεύθυνος του Φιλόπτωχου Ταμείου του Ιερού Ναού και στη συνέχεια ενημέρωνε για οικογένεια που αντιμετώπιζε προβλήματα και απειλούταν με έξωση. Στη συνέχεια έδωσε το τηλέφωνο στη δήθεν πρόεδρο για να μιλήσει η ίδια με τον εφημέριο.

Ο ιερέας είπε ότι μπορούσε να καταθέσει μόνο το ποσό των 250 ευρώ και εκείνη δέχτηκε. Της ζήτησε να πάει τα χρήματα στο δικαστήριο, όμως εκείνη αρνήθηκε και παρότρυνε να γίνει η καταβολή μέσω e-banking στο όνομα του ιδιοκτήτη του σπιτιού. Για να δικαιολογηθεί είπε ότι έπρεπε να ανέβει στην έδρα και ότι, όταν καθαρογραφόταν η απόφαση, θα του την έστελνε για αποδεικτικό.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου άρχισε άμεσα να ερευνά την υπόθεση. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι συνδρομητής της τηλεφωνικής σύνδεσης και δικαιούχος του τραπεζικού λογαριασμού που είχε γίνει η κατάθεση του ποσού είναι ο 43χρονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Λέει ότι τον έμπλεξαν και ότι δεν γνωρίζει πώς είχαν πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Επισημαίνεται ότι οι δύο γυναίκες που έκαναν τα τηλεφωνήματα δεν εντοπίστηκαν ποτέ. Η Αστυνομία αναζήτησε τα ίχνη τους όμως η ταυτοποίηση ήταν αδύνατη. Ετσι το κομμάτι αυτό της υπόθεσης αρχειοθετείται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου