Βολιώτης στα δίχτυα επαγγελματία απατεώνα

Τελευταία ενημέρωση: 2021-04-09, 09:16:08
Βολιώτης στα δίχτυα επαγγελματία απατεώνα

 Πλήρωσε συνολικά 10.500 ευρώ για αγορά αγροτικού μάρκας Nissan Νavara, που δεν απέκτησε ποτέ - Ο επιτήδειος ξεγέλασε και τον λογιστή του! 

Κατέβαλε 10.500 ευρώ για αγορά αυτοκινήτου, που δεν παρέλαβε ποτέ. Θύμα απάτης έπεσε Βολιώτης, που μπλέχτηκε στα δίχτυα επαγγελματία απατεώνα. Ο επιτήδειος τον ξεγέλασε και του άρπαξε τα λεφτά σε μία ημέρα, ενώ εξαπάτησε και τον λογιστή του.

Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε εναντίον του δράστη ποινική δίωξη για απάτη. Μετά από αστυνομική έρευνα εντοπίστηκαν τα στοιχεία του από τον τραπεζικό του λογαριασμό. Πρόκειται για κάτοικο Πελοποννήσου ηλικίας περίπου 55 ετών.

Ο κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες. Ισχυρίζεται ότι έδωσε τον λογαριασμό του σε Ρομά για εξυπηρέτηση προκειμένου να πάρει κάποια χρήματα. Δεν θυμάται, όμως, το όνομά του…

Το περιστατικό σημειώθηκε στις αρχές του 2020. Πλέον ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση που είχε παραγγείλει η Εισαγγελία Βόλου μετά από καταγγελία και η υπόθεση οδεύει προς εκδίκαση σε ακροατήριο.

Ακούγεται απίστευτο, όμως ο απατεώνας έπεισε τον ανυποψίαστο Βολιώτη να κάνει σε μία ημέρα συνεχείς καταθέσεις χρηματικών ποσών για την απόκτηση του πολυπόθητου αυτοκινήτου.

Με διάφορα προσχήματα όπως την υπεραξία του αυτοκινήτου, τις διαδικασίες διεκπεραίωσης για τη μεταβίβαση, τεχνικά θέματα που σκαρφιζόταν συνεχώς.

Ο ανυποψίαστος Βολιώτης κατέθεσε για την αγορά αρχικώς ποσό 1.000 ευρώ και στη συνέχεια 3.000 ευρώ. Αναγκάστηκε να καταθέσει άλλες 3.000 ευρώ που υποτίθεται ότι είχε καταθέσει στην τράπεζα ο επιτήδειος για τον ίδιο μετά την παραλαβή πιστοποιητικού κατάθεσης των χρημάτων, το οποίο αποδείχτηκε στη συνέχεια πλαστό.

Ο απατεώνας όμως δεν σταμάτησε εκεί. Ζήτησε ακόμη ένα ποσό 700 ευρώ και όταν το θύμα του είπε ότι δεν είχε άλλα χρήματα, τότε ζήτησε να μιλήσει με τον λογιστή του και τον έπεισε κι εκείνον να στείλει τα λεφτά!

Στη συνέχεια τηλεφώνησε στον αγοραστή για να ζητήσει άλλα τόσα! Ο ανυποψίαστος πολίτης εξοργίστηκε και τότε ο επιτήδειος τον απέκλεισε από το τηλέφωνό του και από μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Το θύμα κατήγγειλε το περιστατικό και η υπόθεση οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
3
=