ΤΟΠΙΚΑ

Προσεισμικοί έλεγχοι ενόψει πανελλαδικών στα εξεταστικά κέντρο στη Μαγνησία

προσεισμικοί-έλεγχοι-ενόψει-πανελλα-641490

Εγγραφο με τη μορφή του κατεπείγοντος παρέλαβαν Δήμοι στη Μαγνησία – Απάντησαν όλοι, πλην Δήμου Βόλου, που παραπέμπει στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Διενέργεια προσεισμικών ελέγχων για την καταλληλότητα της λειτουργίας σχολικών μονάδων ως εξεταστικών κέντρων ζητεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας από τους Δήμους του νομού, πριν προχωρήσει στον ορισμό των γενικών και επαγγελματικών λυκείων, στα οποία θα κατανεμηθούν οι 1.943 υποψήφιοι, που θα λάβουν μέρος στις πανελλαδικές.

Προσεισμικός έλεγχος ζητείται για πρώτη φορά από τους Δήμους, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για την οργάνωση των πανελλαδικών εξετάσεων.

Το αίτημα κατατέθηκε με τη μορφή του κατεπείγοντος στους Δήμους μετά από εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας που κοινοποιήθηκε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και από εκεί στις κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Το αίτημα δεν είναι τυχαίο. Ο έλεγχος κρίθηκε αναγκαίος στον απόηχο του σεισμού των 6,1 Ρίχτερ που έπληξε τη Θεσσαλία πριν από έναν μήνα. Στη Μαγνησία διευθυντές σχολικών μονάδων δεν ανέφεραν ζημιές στα σχολικά κτίρια, παρ’ όλα αυτά κρίνεται αναγκαίος ο έλεγχος.

Στο αίτημα απάντησε το σύνολο σχεδόν των Δήμων, πλην του Δήμου Βόλου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε μακροσκοπικό έλεγχο που διενήργησαν μηχανικοί των ΟΤΑ στη Μαγνησία δεν διαπίστωσαν εμφανή προβλήματα, βεβαιώνοντας ότι τα σχολεία είναι ασφαλή.

Ωστόσο ο Δήμος Βόλου παρέπεμψε σε… πρόταση χρηματοδότησης που έχει καταθέσει στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Στο απαντητικό του έγγραφο προς τη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, ο Δήμος Βόλου αναφέρει ότι δεν έχει γίνει έλεγχος και ότι για τον προσεισμικό έλεγχο όχι μόνο λυκείων, αλλά και άλλων σχολικών μονάδων έχει κατατεθεί πρόταση χρηματοδότησης σε πρόγραμμα.

Ωστόσο, κανείς δεν διαβεβαιώνει ότι θα εγκριθεί χρηματοδότηση στον Δήμο Βόλου, ενώ η διαδικασία αναμένεται να είναι χρονοβόρα και η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας θα πρέπει να προχωρήσει σε ορισμό των εξεταστικών κέντρων έως τέλος του μήνα. Στο πλαίσιο αυτό με νέο της αίτημα η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας ζητεί τον έλεγχο δέκα σχολικών μονάδων που είναι υποψήφια να λειτουργήσουν ως εξεταστικά κέντρα.

Το αίτημα αναμένεται να εξεταστεί σε σύσκεψη που πιθανότατα θα συγκληθεί σήμερα και προφανώς θα οριστεί συνεργείο μηχανικών για τον έλεγχο των σχολείων.

Στις πανελλαδικές εξετάσεις θα λάβουν μέρος από τα γενικά λύκεια της Μαγνησίας 1.442 υποψήφιοι εκ των οποίων οι 1.215 είναι τελειόφοιτοι και οι 227 απόφοιτοι προηγούμενων ετών. Από το σύνολο των 1.442 υποψηφίων, οι 1.427 θα δώσουν γραπτές εξετάσεις και μόλις οι 15 δήλωσαν αδυναμία και θα εξεταστούν προφορικώς.

Σε αριθμό ρεκόρ ανέρχεται φέτος ο αριθμός των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων μέσω ΕΠΑΛ. Συνολικά 501 υποψήφιοι θα διαγωνιστούν για την είσοδό τους στις πανελλαδικές εξετάσεις, εκ των οποίων οι 397 είναι τελειόφοιτοι και οι 104 απόφοιτοι προηγούμενων ετών.

Η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων αναμένεται να ανοίξει στις 15 Ιουνίου, με το πρόγραμμα να ανακοινώνεται στα τέλη του τρέχοντος μήνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου