ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές του 4ου ΓΕΛ Βόλου έγιναν… δημοσιογράφοι

μαθητές-του-4ου-γελ-βόλου-έγιναν-δημο-641505

Εξέδωσαν ένθετο 22 σελίδων για την πόλη, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε κυριακάτικη έκδοση αθηναϊκής εφημερίδας

Στα… παπούτσια των δημοσιογράφων μπήκαν οι μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου Βόλου. Εκαναν ρεπορτάζ, πήραν συνεντεύξεις, κατέγραψαν γεγονότα στην πόλη για τις ανάγκες ένθετου, το οποίο θα κυκλοφορήσει με κυριακάτικη έκδοση αθηναϊκής εφημερίδας. Μάλιστα οι μαθητές ανέλαβαν ρόλο δημοσιογράφων εν μέσω πανδημίας και εργάστηκαν όπως επιτάσσει η υγειονομική κρίση: εξ αποστάσεως, μέσω e-mail και διαδικτυακών συνεντεύξεων.

«Το Βήμα του Βόλου» τιτλοφορείται το ένθετο των 22 σελίδων που δημιούργησαν μαθητές του 4ου ΓΕΛ Βόλου και θα κυκλοφορήσει μαζί με την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής». «Μας το ανέθεσε η εφημερίδα και ομολογώ ότι ήταν μία μεγάλη πρόκληση για το σχολείο», σημείωσε ο διευθυντής, Νίκος Ιωαννίδης.

Στη δημιουργία του ένθετου έλαβε μέρος όλο το σχολείο, οι μαθητές και των τριών τάξεων και οι ίδιοι οι καθηγητές.

Επιλέχθηκαν με προσοχή τα θέματα για την κάλυψη της ύλης, μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και ανέλαβε ο καθένας ένα ρεπορτάζ, μία συνέντευξη ή μία παρουσίαση, ενώ οι ίδιοι οι καθηγητές είχαν συντονιστικό ρόλο, αλλά και αρμοδιότητα… συντακτών ύλης. Την… αρχισυνταξία ανέλαβε ο διευθυντής Νίκος Ιωαννίδης.

Μαθητές εργάστηκαν από τις αρχές Μαρτίου και μόλις χθες κατάφεραν να ολοκληρώσουν και να παραδώσουν το ένθετο. Κλήθηκαν δε, να υπηρετήσουν το δημοσιογραφικό λειτούργημα εν μέσω πανδημίας, τηρώντας τα μέτρα προστασίας. «Οι μαθητές δούλεψαν με e-mail, τηλεδιασκέψεις και συνεντεύξεις εξ αποστάσεως» τονίζει ο κ. Ιωαννίδης.

Η θεματολογία καλύπτει ευρύ φάσμα. Το ένθετο φιλοξενεί συνέντευξη του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου, της συγγραφέα Λένας Διβάνη, αλλά και της αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ιωάννας Λαλιώτου, περιλαμβάνει αφιέρωμα στο Παρθεναγωγείο, παρουσίαση της νέας χρήσης των βιομηχανικών κτιρίων της πόλης.

«Το εγχείρημα ήταν αρκετά δύσκολο. Υπήρχαν άγχος, πίεση μέχρι να το φέρουμε εις πέρας. Ηταν πραγματικά μία πρόκληση», σημειώνει ο διευθυντής του 4ου ΓΕΛ Βόλου, Νίκος Ιωαννίδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου