ΤΟΠΙΚΑ

Μπέος: Υπάλληλος του Δήμου Βόλου ζήτησε μίζα από επιχειρηματίες

μπέος-υπάλληλος-του-δήμου-βόλου-ζήτησ-641669

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Ο κ. Μπέος ανέφερε ότι έχει στη διάθεσή του καταγγελίες τριών επιχειρηματιών του χώρου της εστίασης, σύμφωνα με τις οποίες υπηρεσιακός παράγοντας του Δήμου Βόλου στους ζήτησε «μίζα» προκειμένου να προωθήσει υποθέσεις τους.

Μάλιστα, όπως είπε ο Δήμαρχος Βόλου η μία καταγγελία έγινε την περασμένη εβδομάδα. Τα όσα ισχυρίστηκε ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας για τον υπάλληλο, είναι βιντεοσκοπημένα και όλα τα στοιχεία κατατίθενται στην Εισαγγελία. Ηδη, όπως επεσήμανε ο κ. Μπέος, έχει διατάξει την διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης, ενώ σε προσωπική επαφή που είχε με τον υπάλληλο από τον οποίο ζήτησε εξηγήσεις για τις καταγγελίες, εκείνος τις αρνήθηκε. «Από τον τρόπο του, όμως, κατάλαβα ότι το έκανε», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Βόλου.

Σύμφωνα με τον κ. Μπέο ο συγκεκριμένος υπηρεσιακός υπάλληλος θα λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη και θα απομακρυνθεί από την Υπηρεσία.

«Κάποιοι μένουν στο παρελθόν και σε πρακτικές του παρελθόντος. Είναι λυπηρό φαινόμενο. Εμείς είμαστε κόντρα στο παρελθόν αυτό και η δημοτική αρχή προσπαθεί να «κόψει» όλα αυτά τα νοσηρά φαινόμενα», τόνισε ο κ. Μπέος.

Επιπλέον, υπενθύμισε πως προεκλογικά είχε ανακοινώσει και ισχύει έως σήμερα, ότι όποιος πολίτης καταγγέλλει φαινόμενα διαφθοράς δημοτικών υπαλλήλων, θα λαμβάνει το ποσό των 2.000 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου