ΤΟΠΙΚΑ

Πέντε καθηγητές στη Μαγνησία δέχθηκαν «τσιμπήματα ελευθερίας»

πέντε-καθηγητές-στη-μαγνησία-δέχθηκα-641768

Ενθουσιασμός για τη συμμετοχή στο εμβολιαστικό πρόγραμμα

Δύο ημέρες μετά την επίσημη έναρξη του προγράμματος εμβολιασμού εκπαιδευτικών από τις αδιάθετες δόσεις στα εμβολιαστικά κέντρα, ξεκίνησαν τα… «τσιμπήματα» ελευθερίας σε καθηγητές. Την περασμένη Δευτέρα χτύπησε για πρώτη φορά το τηλέφωνο της επιτροπής που έχει συσταθεί και στήσει το στρατηγείο της στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και ο πρώτος εκπαιδευτικός έκανε εμβόλιο στο εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής.

Προχθές, Τρίτη, επιπλέον τέσσερις εκπαιδευτικοί εμβολιάστηκαν, οι δύο στο Νοσοκομείο Βόλου και ισάριθμοι στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής. Στελέχη της επιτροπής εστιάζουν στον ενθουσιασμό με τον οποίο εκπαιδευτικοί σπεύδουν να ανταποκριθούν άμεσα, κάθε φορά που υπάρχει αδιάθετη δόση εμβολίου. Δεν διστάζουν να φύγουν τρέχοντας από τον Βόλο για να μεταβούν στην Αργαλαστή προκειμένου να εμβολιαστούν και να επιστρέψουν στη βάση τους.

Καθημερινά η επιτροπή που συστάθηκε για να λειτουργήσει ως ο συνδετικός κρίκος μεταξύ εμβολιαστικών κέντρων και εκπαιδευτικών, βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με το Νοσοκομείο Βόλου και τα Κέντρα Υγείας και κάθε φορά που ενημερώνεται για αδιάθετη δόση ενημερώνει με σειρά προτεραιότητας τους εκπαιδευτικούς που έχουν καταθέσει υπεύθυνες δηλώσεις με την επιθυμία τους να εμβολιαστούν.

Αρχικά στη λίστα εντάσσονταν περί τους 1.200 εκπαιδευτικούς, ο αριθμός των οποίων μειώθηκε, με το άνοιγμα προγραμμάτων εμβολιασμών και για άλλες ηλικιακές ομάδες. Πλέον στη λίστα περιλαμβάνονται εκπαιδευτικοί γεννηθέντες από το ’61 για τους οποίους δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα του εμβολιασμού.

«Εχουμε πολύ καλή συνεργασία μεταξύ μας ως μέλη της επιτροπής, αλλά και με τα εμβολιαστικά κέντρα και με τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι εμφανίζονται πρόθυμοι να διανύσουν ακόμη και χιλιόμετρα έξω από τον Βόλο για να κάνουν το εμβόλιο, που νιώθουν ότι τους φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην κανονικότητα, ιδίως ενόψει της σταδιακής επαναλειτουργίας δια ζώσης των σχολικών μονάδων. Εμείς είμαστε εδώ καθημερινά. Δεν φεύγουμε αν δεν κλείσει και το τελευταίο εμβολιαστικό κέντρο», σχολίαζε στέλεχος της επιτροπής της Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου