ΤΟΠΙΚΑ

Σημαντική πίεση στη ΜΕΘ και στις κλινικές covid του Νοσοκομείου Βόλου

σημαντική-πίεση-στη-μεθ-και-στις-κλινι-641793

Σημαντική είναι η πίεση που δέχονται η ΜΕΘ covid και οι κλινικές στο Νοσοκομείο Βόλου, χωρίς ωστόσο προς το παρών να έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός για γιατρούς και νοσηλευτές. Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει επιφυλακή, καθώς ανά πάσα στιγμή όλα μπορούν να ανατραπούν.

Στη χθεσινή εφημερία καταγράφηκαν 6 νέες εισαγωγές ασθενών, ενώ ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι εκδόθηκαν πέντε εξιτήρια.

Στη ΜΕΘ covid δίνουν μάχη για τη ζωή τους επτά ασθενείς ηλικίας 57 έως 76 ετών, ενώ στους θαλάμους αρνητικής πίεσης νοσηλεύονται τέσσερα άτομα ηλικίας από 70 έως 77 χρόνων.

Οι νοσηλευόμενοι στις δυο κλινικές covid ανέρχονται συνολικά σε 50 άτομα.

«Δεν σταματάμε την προσπάθεια»

«Γενικά νομίζω ότι πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι να περιορίσουμε την μετάδοση της νόσου. Ο περιορισμός και τα μέτρα είναι κάτι που στο Σύστημα Υγείας θα έχει ένα καλό αποτέλεσμα. Αυτό είναι σαφές. Πρέπει όμως να προσπαθήσουμε όλοι για να μπορέσουν, με μέτρα, να λειτουργήσουν σιγά-σιγά όλα», παρατήρησε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Βόλου, επικεφαλής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Ηλίας Καραμέτος.

Ο κ. Καραμέτος έκρουσε καμπανάκι για τον κίνδυνο της ενδοοικογενειακής διασποράς. «Πρέπει να προσέχουμε για τους εαυτούς μας πρώτα και για μετά για όλους τους υπόλοιπους» και κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά στον εμβολιασμό, επαναλαμβάνοντας πως είναι το «μοναδικό δυνατό όπλο που έχουμε απέναντι στην πανδημία, προκειμένου όσο το δυνατόν γρηγορότερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια να επιστρέψουμε στην κανονικότητα», όπως είπε.

Το πρόγραμμα rapid tests σήμερα

Στα πλαίσια δράσεων ελέγχου της διασποράς του ιού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον ΕΟΔΥ θα συνεχιστούν και σήμερα οι δωρεάν μαζικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης στον Δ.

Βόλου και στον Δ. Αλμυρού.

Ετσι σήμερα Πέμπτη μαζική δειγματοληψία στον Βόλο, θα γίνει στο Διοικητήριο Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων (Ελ. Βενιζέλου-

Αναλήψεως) από ώρα 09:00 έως 14:00. Και με τη διαδικασία Drive-Through στον Αλμυρό , στο Κ.Υ. Αλμυρού) από ώρα 09:00 έως 14:00.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου