ΤΟΠΙΚΑ

Διέσωσαν τραυματισμένο γλάρο οι Αεροπρόσκοποι της Ν. Ιωνίας

διέσωσαν-τραυματισμένο-γλάρο-οι-αερο-642066

Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Νέας Ιωνίας Βόλου πραγματοποίησε το Σάββατο 3 Απριλίου 2021 διάσωση ενός άγριου πουλιού.

Δύο μέλη της Προσκοπικής Ομάδας Διάσωσης Άγριας Ζωής, ο Λαδόπουλος Ιωάννης και Λύτρα Μαρία ανταποκρίθηκαν άμεσα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με τον Περιφερειακό Έφορο Προσκόπων κ. Κωνσταντίνο Μαγαλιό και πραγματοποιήσαν διάσωση στην Αργαλαστή και συγκεκριμένα στην παραλία του Κάλαμου στο Νότιο Πήλιο.

«Ήταν μία φανταστική εμπειρία – απίστευτη, η αδρεναλίνη χτύπησε στα κόκκινα και η χαρά μας ήταν πολύ μεγάλη και σε όλη τη διαδρομή της επιστροφής συζητούσαμε μεταξύ μας, για το πόσο ωραία νιώσαμε!!!», τονίζουν τα μέλη που έλαβαν μέρος στη διάσωση.

Ο τραυματισμένος γλάρος έχει σπασμένη φτερούγα και διανυκτέρευσε για δύο βράδια στην προσκοπική εστία και αφού του δώσανε νερό και τροφή (ψάρια) κατά την υπόδειξη των ειδικών τη Δευτέρα το πρωί μέσα σε ένα καινούργιο χαρτόκουτο διακομίστηκε στην Θεσσαλονίκη όπου θα τον παραλάβει η Δράση για την Άγρια Ζωή έτσι ώστε να μεριμνήσει για την αποκατάσταση του φτερού του.

Η μεταφορά του έγινε μέσω του ΚΤΕΛ και η Ενωση ευχαριστεί το ΚΤΕΛ Μαγνησίας για την δωρεάν μεταφορά του. Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη διάσωση στα πλαίσια της Μαγνησίας και στην Ενωση είναι πάρα πολύ ευχαριστημένοι για αυτό.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι πολίτης του Κάλαμου τηλεφώνησε στην Περιφερειακή Εφορία Προσκόπων Μαγνησίας ώστε να προβεί σε αυτή τη διάσωση, γεγονός που δείχνει την εμπιστοσύνη απέναντι στον Προσκοπισμό και σε αυτό το πεδίο δράσης. «Ευχαριστούμε πολύ για την βοήθειά τους τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Καλάμου Πηλίου και τους κατοίκους της περιοχής που μας βοήθησαν στο έργο μας.

Σκοπός μας είναι να αφήσουμε τον κόσμο λίγο καλύτερο από ότι τον βρήκαμε βάζοντας και εμείς ένα μικρό λιθαράκι σε αυτόν», επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου