ΤΟΠΙΚΑ

Ανάδοχος για τη γέφυρα στο Αλυγαρόρεμα

ανάδοχος-για-τη-γέφυρα-στο-αλυγαρόρεμ-642337

Αρχίζει η μελέτη για την αντικατάσταση της γέφυρας, που κατασκευάστηκε για να εξυπηρετεί… κάρα και υφίσταται μέχρι σήμερα

Αμεσα αναμένεται να αρχίσει η σύνταξη μελέτης για την κατασκευή νέας γέφυρας στο Αλυγαρόρεμα στη θέση Προφήτης Ηλίας, στην εθνική οδό, στο ύψος των Αλυκών. Από τον Δήμο Βόλου διενεργήθηκε ανοιχτός δημόσιος διαγωνισμός για την επιλογή του αναδόχου που θα αναλάβει τη μελέτη του έργου.

Η γέφυρα στο Αλυγαρόρεμα, κατασκευάστηκε πριν από επτά δεκαετίες για να εξυπηρετεί οχήματα με μικρό τονάζ και… κάρα. Κι όμως σήμερα, το ίδιο γεφυράκι δέχεται τον όγκο της κυκλοφορίας της εθνικής οδού Βόλου – Αθηνών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών.

Κάτοικοι της συνοικίας Νέων Παγασών επανέφεραν το αίτημα για κατασκευή νέας γέφυρας στο Αλυγαρόρεμα επί της εθνικής οδού κάτω από τον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία ήδη από το 2018, οπότε και ξεκίνησε η διαδικασία για τη δρομολόγηση του έργου.

Πρόκειται για ένα έργο μείζονος σημασίας, καθώς η γέφυρα είναι στενή, αμφιβόλου στατικότητας, ενώ στο συγκεκριμένο σημείο έχουν σημειωθεί πάμπολλα τροχαία ατυχήματα.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Βόλου το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου που έχει συνολικό προϋπολογισμό 165 εκατ. ευρώ.

Τη μελέτη του έργου αναλαμβάνει η εταιρεία ΗΛΙΔΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε. που κατέθεσε προσφορά 262.190 ευρώ, απόφαση που επικυρώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής.

Προμήθεια 7 απορριμματοφόρων

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκαν οι όροι για διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια απορριμματοφόρων από τον Δήμο Βόλου, προϋπολογισμού 1.271.000 ευρώ.

Στόχος του Δήμου είναι ο εκσυγχρονισμός και η βελτιστοποίηση λειτουργίας της υπηρεσίας Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του ∆ήµου, προκειμένου να ενισχυθούν ουσιαστικά οι παρεχόµενες υπηρεσίες προς τους δηµότες. Η ενίσχυση του υφιστάµενου στόλου κρίνεται επιβεβλημένη για την αποδοτικότερη λειτουργία του έργου της υπηρεσίας.

Ο διαγωνισμός αφορά στους συγκεκριμένους τύπους απορριμματοφόρων:

-Προμήθεια τριών απορριμματοφόρων τύπου πρέσας χωρητικότητας 20-22m3. Τιμή μονάδος (ανά όχημα) 180.000,00€ (χωρίς Φ.Π.Α.).

-Προμήθεια ενός απορριμματοφόρου τύπου πρέσας με γερανό χωρητικότητας 16m3 . Τιμή μονάδος (ανά όχημα) 170.000,00€ (χωρίς Φ.Π.Α.).

-Προμήθεια ενός απορριμματοφόρου τύπου πρέσας χωρητικότητας 12m3. Τιμή μονάδος (ανά όχημα) 125.000,00€ (χωρίς Φ.Π.Α.).

-Προμήθεια δύο (2) απορριμματοφόρων δορυφορικού τύπου πρέσας χωρητικότητας 4-6m3. Τιμή μονάδος (ανά όχημα) 95.000,00€ (χωρίς Φ.Π.Α.).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου