ΤΟΠΙΚΑ

Μαζικές οι αιτήσεις για voucher 200 ευρώ από γονείς στη Μαγνησία

μαζικές-οι-αιτήσεις-για-voucher-200-ευρώ-από-γον-642596

Για την αγορά τάμπλετ, στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας «Ψηφιακή Μέριμνα»

Μαζικές οι αιτήσεις, που άρχισαν να κατατίθενται ήδη από προχθές από γονείς από τη Μαγνησία στην ειδική πλατφόρμα που άνοιξε στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας «Ψηφιακή Μέριμνα», μέσω του οποίου θα μπορέσουν να αγοράσουν ηλεκτρονικό εξοπλισμό για τα παιδιά τους, μαθητές, προκειμένου να παρακολουθούν απρόσκοπτα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Με τα σχολεία να παραμένουν κλειστά και τα μαθήματα να γίνονται εξ αποστάσεως, γονείς έσπευσαν από την πρώτη κιόλας ημέρα να καταθέσουν αιτήσεις, με το σκεπτικό να «κερδίσουν χρόνο» και να προμηθευτούν εγκαίρως τον απαιτούμενο εξοπλισμό.

Ασταμάτητα ήταν τα τηλέφωνα από ενδιαφερόμενους γονείς στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Αναζητούσαν τους αριθμούς μητρώου των παιδιών τους ή ανέφεραν προβλήματα, όπως απουσία του σχολείου τους από τη λίστα μέσω της οποίας μπορούσαν να κάνουν δηλώσεις. Το ενδιαφέρον ήταν τόσο μεγάλο που κατά τη διάρκεια της ημέρας το σύστημα «κρέμασε» και η είσοδος στην πλατφόρμα ήταν αδύνατη.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες δικαιούνται να λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε δημόσια εκπαιδευτική δομή. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται έως και την Παρασκευή 30 Ιουλίου. Μόλις η αίτησή τους εγκριθεί, οι δικαιούχοι λαμβάνουν την επιταγή ή τις επιταγές τους μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος, καθώς και με SMS στο κινητό τηλέφωνο το οποίο δήλωσαν στην αίτησή τους.

Οι επιταγές θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις 12 Απριλίου έως και τις 30 Ιουλίου για την αγορά εγκεκριμένου τεχνολογικού εξοπλισμού της επιλογής των δικαιούχων.

Τα Μητρώα Εγκεκριμένων Προμηθευτών και Εγκεκριμένου Εξοπλισμού θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του προγράμματος τις προσεχείς ημέρες και θα ενημερώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις επιταγές είτε για την κάλυψη του συνολικού κόστους του εξοπλισμού της επιλογής τους, είτε για την κάλυψη μέρους του συνολικού κόστους, εφόσον αυτό ξεπερνά την αξία των διαθέσιμων επιταγών.

Οι οικογένειες με περισσότερα από ένα ωφελούμενα τέκνα μπορούν να χρησιμοποιήσουν έως και τρεις επιταγές για την αγορά μίας μοναδικής συσκευής, εφόσον το επιθυμούν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου