Ζητούν επίλυση των προβλημάτων του χώρου της Υγείας

Τελευταία ενημέρωση: 2021-04-07, 12:46:45
Ζητούν επίλυση των προβλημάτων του χώρου της Υγείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να αναδειχτούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας, πραγματοποίησαν σήμερα έξω από το Νοσοκομείο Βόλου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 10 πρωτοβάθμια σωματεία της πόλης του Βόλου.

Κατά την σημερινή κινητοποίηση τα σωματεία κατήγγειλαν την Κυβέρνηση ότι δεν έχει προχωρήσει στην αναγκαία επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και πως δεν έχει υλοποιήσει κανένα από τα αναγκαία αιτήματα των υγειονομικών και των υπόλοιπων σωματείων και φορέων των εργαζομένων.

Εξέφρασαν επίσης την αντίθεσή τους στα self test, υποστηρίζοντας ότι «πρόκειται για μία διαδικασία που ουσιαστικά απαλλάσσει το κράτος και την εργοδοσία από την υποχρέωση για τακτικούς, μαζικούς ελέγχους με εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό».

Σε τοπικό επίπεδο τα σωματεία απαιτούν άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας (χειρουργείων, κλινών ΜΕΘ, εργαστηρίων κ.λπ.) και ένταξη τους στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημία.

Ζητούν ακόμη μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας, αναβάθμιση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, εξασφάλιση των απαραίτητων μέσων και μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης και τέλος δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους τους πολίτες από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Τη διοργάνωση της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έχουν αναλάβει τα εξής σωματεία: Συνδικάτο Μετάλλου «ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ», Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας, Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Ν. Μαγνησίας, Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Ν. Μαγνησίας, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας, Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Μαγνησίας, Φοιτητικός Σύλλογος Φυτικής Παραγωγής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Φοιτητικός Σύλλογος Μηχανολόγων – Μηχανικών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
2
=