ΤΟΠΙΚΑ

Διπλό ανοιχτό μέτωπο για Δήμο Βόλου

διπλό-ανοιχτό-μέτωπο-για-δήμο-βόλου-642851

Για εκτάσεις, που υποστηρίζει ότι του ανήκουν – Προθεσμία 100 ημερών για την κατάθεση δικαστικών εγγράφων

Διπλό ανοιχτό μέτωπο για τον Δήμο Βόλου για εκτάσεις, που υποστηρίζει ότι του ανήκουν, αλλά φαίνεται να διεκδικούν τόσο το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όσο και η Ιερά Μονή Αγίου Λαυρεντίου. Πρόκειται για τις γνωστές υποθέσεις με το οικόπεδο της οδού Παρασκευοπούλου στη Ν. Ιωνία, το οποίο είναι εγγεγραμμένο στο μητρώο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τον Δήμο Βόλου να διεκδικεί την επιστροφή του στο δημοτικό Ε9, αλλά και 14 περιπτώσεις ακινήτων τα οποία διεκδικεί η Ιερά Μονή από τον Δήμο Βόλου.

Και για τις δύο υποθέσεις έχουν κατατεθεί αγωγές τον περασμένο Φεβρουάριο, με τον Δήμο Βόλου να καλείται να υποστηρίξει με δικαστικά έγγραφα τις θέσεις του εντός 100 ημερών. Την πρώτη αγωγή κατέθεσε ο Δήμος Βόλου εναντίον του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ η δεύτερη κατατέθηκε από την Ιερά Μονή σε βάρος του Δήμου Βόλου.

Και τα δύο θέματα πρόκειται να συζητηθούν στη σημερινή διά περιφοράς συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, στη μία το μεσημέρι για τον ορισμό πληρεξούσιων δικηγόρων για την υποστήριξη των αγωγών.

Ο Δήμος Βόλου κατέθεσε αγωγή εναντίον του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Βόλου για το οικόπεδο της οδού Παρασκευοπούλου, ιδιοκτήτης του οποίου εμφανίζεται σήμερα το ίδρυμα. Πρόκειται για οικόπεδο το οποίο είχε αγοράσει το 2005 το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με τον όρο αξιοποίησής του εντός τριετίας.

Ο Δήμος Βόλου ζητεί να αναγνωριστεί με απόφαση του δικαστηρίου ότι έχει πληρωθεί η διαλυτική αίρεση, που έχει τεθεί στο συμβόλαιο, αφού πέρασε άπρακτη η τριετής προθεσμία από την υπογραφή του και το ακίνητο δεν αξιοποιήθηκε για την ανέγερση φοιτητικής εστίας

Επίσης να αναγνωριστεί ότι λόγω της πλήρωσης της αίρεσης έχει ανατραπεί η σύμβαση τόσο κατά την ενοχική όσο και κατά την εμπράγματη ενέργειά της, ότι έπαυσε αυτή να ισχύει και έχει επανέλθει αυτοδικαίως η προηγούμενη κατάσταση, άρα και η κυριότητα του οικοπέδου στον Δήμο Βόλου, διάδοχο του πωλητή πρώην Δήμου Ν. Ιωνίας.

Ζητεί ακόμη να αναγνωριστεί ότι ισχύει ο όρος περί επιστροφής του ακινήτου αφού εντός της προθεσμίας των τριών ετών από την υπογραφή του συμβολαίου, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δεν έχει προβεί σε όλες τις πρόσφορες ενέργειες προς τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες για την αξιοποίηση του ακινήτου και τέλος, ότι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει εκπέσει από κάθε δικαίωμά του, που απορρέει από την πώληση και ότι το οικόπεδο , εκτάσεως 3.425,22 τ.μ., στη συνοικία Αγίου έχει επιστραφεί στην κυριότητά του Δήμου Βόλου και να διαταχθεί η μεταγραφή της απόφασης στα βιβλία του Υποθηκοφυλακείου.

Αντίκρουση αγωγής για 14 ακίνητα

Σε διάστημα 100 ημερών από τις 3 Φεβρουαρίου, ο Δήμος Βόλου καλείται να αντικρούσει αγωγή της Γυναικείας Ιεράς Κοινοβιακής Μονής Αγίου Λαυρεντίου, η οποία διεκδικεί να αναγνωστεί ως αποκλειστική κυρία, νομέας και κάτοχος συνολικά 14 ακινήτων και συγκεκριμένα ελαιοπερίβολου εκτάσεως 4.182,42 τετραγωνικών μέτρων, στη θέση Τραγάνα, που περιέχει 40 ελαιόδενδρα, ελαιοπερίβολου εκτάσεως 70.454,60 τετραγωνικών μέτρων, που περιέχει 300 περίπου ελαιόδενδρα στη θέση Καναβάκι -Τσιφλίκια, ελαιοπερίβολου στη θέση Καναβάκι που περιέχει 650 ελαιόδενδρα συνολικής εκτάσεως 59.273 τετραγωνικών μέτρων, ελαιοπερίβολου στη θέση Μετόχι – Αλώνι, που περιέχει 975 ελαιόδενδρα εμβαδού 80.495 τετραγωνικών μέτρων, ελαιοπερίβολου στη θέση Νεκροταφείο εκτάσεως 42.323 τετραγωνικών μέτρων, που περιέχει 600 ελαιόδενδρα, ελαιοπερίβολου στη θέση Νεόφυτο που περιέχει 300 ελαιόδενδρα εκτάσεως 33.476 τετραγωνικών μέτρων, ελαιοπερίβολου στη θέση Κουτράχι που περιέχει 940 ελαιόδενδρα εκτάσεως 51.859 τετραγωνικών μέτρων, ελαιοπερίβολου στη θέση Λουλούδα που περιέχει 175 ελαιόδενδρα εκτάσεως 13.264 τετραγωνικών μέτρων, ελαιοπερίβολου στη θέση Κουτσογιάννενα που περιέχει 90 ελαιόδενδρα εκτάσεως 5.308 τετραγωνικών μέτρων, καστανοπερίβολου στη θέση Μπαξές εκτάσεως 2.635 τετραγωνικών μέτρων, καστανοπερίβολου εκτάσεως 10.223 τετραγωνικών μέτρων, καστανοπερίβολου στη θέση Παπαγγέλου εκτάσεως 624 τετραγωνικών μέτρων, αγροτεμάχιου χέρσου στη θέση Μυχούς εκτάσεως 2.000 τετραγωνικών μέτρων και ενός καστανοπερίβολου εκτάσεως 12.614 τετραγωνικών μέτρων στη θέση Γόβρη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου