ΛΑΡΙΣΑ

Τοπικό Γραφείο Διευκόλυνσης Οπτικοακουστικών Παραγωγών

τοπικό-γραφείο-διευκόλυνσης-οπτικοα-643150

Για καθοδήγηση και βοήθεια στη διοικητική διαδικασία, που απαιτείται για την έκδοση αδειών κινηματογράφησης

Λειτουργία νέου Τοπικού Γραφείου με αντικείμενο θέματα διευκόλυνσης οπτικοακουστικών παραγωγών προβλέπει ο Οργανισμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που εγκρίθηκε τη Δευτέρα από το περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας, το οποίο συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη.

Σύμφωνα με την εισήγηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, το νέο γραφείο θα υπάγεται στη Διεύθυνση Τουρισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού με έδρα τη Λάρισα αλλά η αρμοδιότητά του θα είναι σε ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Το Τοπικό Γραφείο Διευκόλυνσης Οπτικοακουστικών Παραγωγών (Film Office) θα παρέχει καθοδήγηση και βοήθεια στη διοικητική διαδικασία που απαιτείται για την έκδοση αδειών κινηματογράφησης στις περιοχές ευθύνης του, διαμεσολάβηση με τις δημόσιες υπηρεσίες, επαγγελματίες και πολίτες που εμπλέκονται στην υλοποίηση οπτικοακουστικών παραγωγών στη Θεσσαλία, καθώς και κάθε υποστηρικτική δράση και ενέργεια για την ενίσχυση και διευκόλυνση της δημιουργίας οπτικοακουστικών έργων στην περιοχή, αλλά και την υποστήριξη των επαγγελματιών του οπτικοακουστικού κλάδου.

Θα είναι μέλος του Εθνικού Δικτύου Τοπικών Γραφείων Διευκόλυνσης Οπτικοακουστικών Παραγωγών του ΕΚΟΜΕ και θα ασκεί τις κατωτέρω αρμοδιότητες:

-Παροχή υπηρεσιών διευκόλυνσης και εξυπηρέτησης οπτικοακουστικών παραγωγών, με έμφαση στην ελαχιστοποίηση της γραφειοκρατίας και στη λειτουργία του γραφείου ως υπηρεσίας μίας στάσης (one stop shop).

-Αξιοποίηση και προώθηση του συνόλου των επενδυτικών κινήτρων και διευκολύνσεων που προσφέρει η Ελλάδα για την προσέλκυση διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών, όπως η παροχή ανταγωνιστικών χρηματοδοτικών και επενδυτικών κινήτρων που διαχειρίζεται το ΕΚΟΜΕ, υπό την καθοδήγησή του.

-Εκπόνηση έργων και την ανάπτυξη συνεργειών με τις υπάρχουσες εθνικές και περιφερειακές δομές, καθώς και με σχετικές κινηματογραφικές υπηρεσίες για την επίτευξη του κοινού εθνικού στόχου της διευκόλυνσης των οπτικοακουστικών παραγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων σε αυτό τον κλάδο.

-Εκπόνηση έργων και την ανάπτυξη συνεργειών με διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς με αμοιβαία οφέλη.

-Προώθηση και την προβολή των τοποθεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας ως αξιοποιήσιμων χώρων για κινηματογραφικά γυρίσματα και την ευρύτερη δυνατή επικοινωνία της πολιτισμικής και τουριστικής ταυτότητας κάθε περιοχής της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

-Ανάπτυξη συνεργασιών και δικτύωση με τους επαγγελματίες των οπτικοακουστικών μέσων, ώστε να εδραιωθεί ένα δίκτυο επιχειρηματικών ευκαιριών (επενδύσεις και συμπαραγωγές) στη Θεσσαλία.

-Ανάπτυξη επιστημονικού και εκπαιδευτικού έργου στον τομέα της περιφερειακής πολιτικής για τις οπτικοακουστικές παραγωγές, με στόχο την καταγραφή, την αξιοποίηση και την ενίσχυση των οπτικοακουστικών έργων που υλοποιούνται στη Θεσσαλία.

-Προώθηση στους επαγγελματίες των οπτικοακουστικών μέσων, αλλά και σε κάθε εμπλεκόμενο φορέα με την παραγωγή οπτικοακουστικών έργων, των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των οδηγιών διεξαγωγής ασφαλών γυρισμάτων στην Ελλάδα που προβλέπονται κατά τη διάρκεια εκτάκτων αναγκών, όπως πχ του covid -19 κ.ά.

-Ανάπτυξη συνεργειών με τις υπόλοιπες δομές της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των σκοπών και των αρμοδιοτήτων τους, και κάθε άλλη δράση, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου