ΤΟΠΙΚΑ

«Ζητούμενο η επιστροφή με τήρηση πρωτοκόλλων»

ζητούμενο-η-επιστροφή-με-τήρηση-πρωτ-643224

Δηλώσεις της αντιπροσώπου των δικαστικών υπαλλήλων στην ΟΔΥΕ

«Ζητούμενο για όλους πρέπει να είναι η επιστροφή στην κανονικότητα να γίνει, αφού διασφαλιστεί από την Πολιτεία η δυνατότητα τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και μέτρων».

Αυτό επισημαίνει σε δηλώσεις της η αντιπρόσωπος των δικαστικών υπαλλήλων Βόλου στην Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) Ιωάννα Παπαδημητρίου, η οποία τονίζει ότι τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα κορονοϊού στις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας είναι αρκετά.

Οπως ενημερώνει, τα δικαστήρια παραμένουν κλειστά ως προς την εκδίκαση ποινικών υποθέσεων, ενώ σύμφωνα με την τελευταία ΚΥΑ ανοίγει η εκδίκαση κάποιων πολιτικών υποθέσεων.

«Οι δικαστικοί υπάλληλοι εργάζονται εκ περιτροπής με φυσική παρουσία και, αξιοποιώντας τις ελάχιστες δυνατότητες που τους παρέχει η πολιτεία, με τηλεεργασία, ενώ γίνεται όλο και πιο βέβαιο ότι η επιστροφή στην κανονικότητα θα πάρει λίγο χρόνο ακόμη.

Οι δικηγόροι του Βόλου στην πλειονότητά τους δηλώνουν επιφυλακτικοί σε περαιτέρω ανοίγματα αυτή τη στιγμή», τονίζει.

Η ίδια εκτιμά ότι σε γενικές γραμμές στα δικαστήρια του Βόλου υπάρχει καλή συνεργασία μεταξύ δικαστικών λειτουργών, δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων στη διαχείριση της παρούσας υγειονομικής κρίσης.

«Δεν είναι λίγο ούτε εύκολο να κρατηθούν οι ισορροπίες σε εργασιακούς χώρους όπου για την εξυπηρέτηση των πολιτών πρέπει να συνεργαστούν τρεις κατηγορίες εργαζομένων με διαφορετική σχέση εργασίας η κάθε μία, η δικαστική εξουσία, οι δικαστικοί υπάλληλοι και οι δικηγόροι.

Οι τελευταίοι είναι ένας κλάδος εργαζομένων που πλήττονται οικονομικά εδώ και ένα χρόνο.

Προσωπικά προσυπογράφω κάθε προσπάθεια των θεσμικών τους οργάνων να αποζημιωθούν με οποιονδήποτε τρόπο», αναφέρει.

Κατά την κα. Παπαδημητρίου, το δίλημμα σήμερα δεν είναι ανοιχτά ή κλειστά δικαστήρια για κανέναν από τους τρεις πυλώνες της δικαιοσύνης.

Το ζητούμενο για όλους πρέπει να είναι η επιστροφή στην κανονικότητα να γίνει αφού διασφαλιστεί από την Πολιτεία η δυνατότητα τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και μέτρων. Να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί, να γίνονται δωρεάν συχνά rapid tests αλλά και τυχόν αναγκαία επαλήθευση με μοριακά για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, να εξασφαλιστούν τα κονδύλια για προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού στην καθαριότητα στην θερμομέτρηση, στη διενέργεια των self tests και στη φύλαξη των δικαστικών κτιρίων.

Η ίδια προτρέπει: «Ας λείψει η διαρροή αμφίσημης ενημέρωσης για το πότε και πώς θα ανοίξουν τα δικαστήρια που προκαλεί αναστάτωση.

Με κάθε σεβασμό στους επιστήμονες λοιμωξιολόγους ας συγκρίνουν μεγέθη διασποράς με την αντίστοιχη δυνατότητα αξιοπρεπούς περίθαλψης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου