ΤΟΠΙΚΑ

Συνήγορος 31χρονου: Είναι συντετριμμένος αλλά δεν έχει αντιληφθεί ακόμη την πράξη του

συνήγορος-31χρονου-είναι-συντετριμμέν-643605

Την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης θα αιτηθεί ο 31χρονος κατηγορούμενος για το διπλό φονικό στην Μακρινίτσα κατά την απολογία του την Παρασκευή ενώπιον του Ανακριτή.

Αυτό γνωστοποίησε ο συνήγορος του 31χρονου, Δημήτρης Βούλγαρης, συμπληρώνοντας ότι ο πελάτης του πάσχει από σοβαρή ψυχική διαταραχή η οποία είναι αποδεδειγμένη και διαγνωσμένη από γιατρούς, ακόμη και του Νοσοκομείου Βόλου

Όπως είπε ακόμη ο κ. Βούλγαρης αναφερόμενος στην τωρινή ψυχική κατάσταση του 31χρονου, μετά το φονικό, «ο πελάτης μου είναι συντετριμμένος, ωστόσο δεν έχει αντιληφθεί ακόμη την πράξη του λόγω της ψυχικής νόσου που έχει, δεν έχει καταλογισμό της πράξης. Λέει ότι μπήκε μέσα στο σπίτι γιατί ήθελε να δει το παιδί που του απαγόρευαν να επικοινωνήσει και από εκεί και πέρα δεν θυμάται τίποτα».

Δίνοντας μία εικόνα του τι θα ισχυριστεί ο φερόμενος ως δράστης ενώπιον του Ανακριτή την Παρασκευή, ανέφερε πως, «η Εισαγγελία Βόλου είχε δεχθεί αίτηση για ακούσια νοσηλεία από τις 15 Ιανουαρίου μετά από αίτημα της συζύγου του που αντιλαμβάνονταν το πρόβλημα. Είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία σε σχέση με το Νοσοκομείο, πλην όμως δεν διατάχθηκε η ιατρική του παρακολούθηση, δόθηκε ιατρική αγωγή η οποία δεν ακολουθήθηκε. Γι’ αυτό θεωρώ ότι είναι πρέπον και επιβάλλεται να διαταχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Θα το αιτηθούμε στον κ. ανακριτή γι’ αυτό και ζητήσαμε προθεσμία η οποία δόθηκε για την Παρασκευή στις 12:30».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν ευθύνες για το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, ο κ. Βούλγαρης δήλωσε: «Εγω βλέπω από το ιατρικό πιστοποιητικό που συνοδεύει την αίτηση του κ. Εισαγγελέα ότι ήταν υπό παρακολούθηση και μετά την παρακολούθηση θα εξεταζόταν για το γεγονός αν ήθελε να εγκλειστεί για περαιτέρω θεραπεία ή όχι. Αυτό είναι θέμα ιατρικό κατά πόσο θα έπρεπε εξαρχής να νοσηλευτεί. Ωστόσο αυτό το θα το κρίνει ο πραγματογνώμονας ο οποίος θα αναλάβει μετά το αίτημα που ζητάμε.

Το σημαντικότερο και το τραγικότερο είναι ότι σήμερα για την κατάσταση αυτή του Ιανουαρίου συζητούταν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου με τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας η αίτηση του κ. εισαγγελέα για την ακούσια νοσηλεία ενόψει του γεγονότος που είχε κοινοποιηθεί. Δεν ξέρω αν συζητήθηκε κιόλας μετά την όλη κατάσταση ώστε με αυτή την αίτηση ο εισαγγελέας να ζητούσε ακούσια νοσηλεία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου