ΤΟΠΙΚΑ

Κρατούμενος ο 31χρονος μέχρι την απολογία του για το φονικό

κρατούμενος-ο-31χρονος-μέχρι-την-απολογ-643628

Προθεσμία για να απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή Βόλου ζήτησε και πήρε ο 31χρονος φερόμενος ως δράστης του διπλού φονικού στην Μακρινίτσα χθες το βράδυ.

Ο 31χρονος Δ.Ρ. οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα που του απήγγειλε κατηγορίες και παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον Ανακριτή.

Εναντίον του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από δόλο κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα και παράνομη οπλοφορία οπλοχρησία.

Ο συνήγορος του κατηγορουμένου ζήτησε προθεσμία και ο 31χρονος θα απολογηθεί την Παρασκευή, στις 12.30 το μεσημέρι, ενώ μέχρι τότε θα παραμένει κρατούμενος.

Σύμφωνα με πληροφορίες το μαχαίρι που χρησιμοποίησε ο δράστης ήταν μήκους 33 εκατοστών, με μήκος λάμας 25 εκατοστών.

Ο δράστης ισχυρίστηκε ότι το είχε μαζί του για λόγους άμυνας καθώς πάσχει από σύνδρομο καταδίωξης.

Όπως έγινε γνωστό κατά την απολογία του, είχε εξεταστεί από Κέντρο Ψυχικής Υγείας και είχε διαπιστωθεί ότι πάσχει από ένα διωκτικού τύπου σύνδρομο. Ψυχίατρος είχε επιφυλαχθεί αρχικώς για εγκλεισμό του 31χρονου και του είχε συστήσει θεραπευτική αγωγή. Ωστόσο, όταν τον ξαναεξέτασε διαπίστωσε ότι εκείνος αρνούταν να πάρει τα φάρμακά του και εκτίμησε ότι για τον λόγο αυτό έχρηζε εγκλεισμού.

Σήμερα επρόκειτο να συζητηθεί με την εκούσια διαδικασία στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου η αίτηση της 28χρονης αδικοχαμένης εν διαστάσει συζύγου του, για ακούσιο εγκλεισμό του.

Ο 31χρονος μεταφέρθηκε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι στα Δικαστήρια, υπό ισχυρή συνοδεία αστυνομικών και η είσοδός του στο κτίριο έγινε από την πίσω πόρτα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου