ΤΟΠΙΚΑ

«Πράσινο φως» για τον δεύτερο κύκλο εμβολιασμού ευπαθών ομάδων

πράσινο-φως-για-τον-δεύτερο-κύκλο-εμ-643676

Τέλη Απριλίου ανοίγει ο εμβολιασμός – Ικανοποίηση από τους πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία

Πάγιο το αίτημα των πασχόντων από μεσογειακή αναιμία για επίσπευση του χρόνου έναρξης των εμβολιασμών και η οριστικοποίηση της ημερομηνίας εκκίνησης.

Ικανοποίηση εκδηλώνεται, στο μεταξύ, με φόντο την προχθεσινή δήλωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους, ο οποίος ανέφερε ότι αναμένεται να ξεκινήσουν το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου οι εμβολιασμοί για τις ευπαθείς ομάδες, που εντάσσονται στον δεύτερο κύκλο.

«Η παραπάνω ανακοίνωση σημαίνει ότι εισακούστηκαν τα αιτήματά μας, οριοθετήθηκε ο χρόνος έναρξης και ελπίζουμε ότι έρχεται η σειρά μας να εμβολιαστούμε, οσονούπω. Είναι σημαντικό βήμα, αρκεί να υλοποιηθεί και να μην μείνει μόνο μια δήλωση», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Δέσποινα Λουκάκη, πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία.

Με αγωνία περίμεναν τη σχετική ανακοίνωση οι ευπαθείς ομάδες που ανήκουν στον δεύτερο εμβολιαστικό κύκλο, με την κ. Λουκάκη να σημειώνει παράλληλα, ότι είναι κοινό αίτημα να υλοποιηθεί η διαδικασία στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Βόλου.

Σε διαρκή αβεβαιότητα οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, με την πρόεδρο να επισημαίνει ότι «το βασικό μας πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι ο εμβολιασμός και το κορυφαίο πρόβλημα είναι το αίμα, η διαθεσιμότητα του αίματος. Λόγω της πανδημίας, ο κόσμος δεν πηγαίνει να δώσει αίμα. Διανύουμε μια περίοδο έλλειψης αίματος, σχεδόν ένα εξάμηνο. Καλύπτονται οριακά οι ανάγκες που υπάρχουν».

Διαρκής η προσπάθεια να εξασφαλιστούν ικανές ποσότητες αίματος, με την κ. Λουκάκη να επισημαίνει ότι «προσπαθούμε διαρκώς. Εχουμε μια αιμοδοσία που όλα αυτά τα χρόνια μας στηρίζει και μας βοηθάει, αλλά είμαστε σε οριακό επίπεδο. Για μας, είναι επιτακτική ανάγκη το αίμα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου