ΤΟΠΙΚΑ

Συγκλονισμένη η κοινωνία του Βόλου από το διπλό φονικό στη Μακρινίτσα

συγκλονισμένη-η-κοινωνία-του-βόλου-απ-644267

Αγριο φονικό με θύματα δύο αδέρφια, άνδρα και γυναίκα, νεαρής ηλικίας σημειώθηκε χθες στη Μακρινίτσα. Η διπλή ανθρωποκτονία σημειώθηκε το απόγευμα στο σπίτι της οικογένειας στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, με δράστη τον εν διαστάσει σύζυγο της γυναίκας Δ.Ρ. από τον Βόλο ηλικίας 31 ετών. Εγινε αντιληπτή, όταν σειρήνες ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και περιπολικών της Αστυνομίας ήχησαν στην περιοχή. Η Μακρινίτσα πάγωσε. Κανένας δεν μπορούσε να πιστέψει τι είχε συμβεί.

Νεκροί είναι ο Γεώργιος Τσάπας 30 ετών και η Κωνσταντίνα Τσάπα 28 ετών. Ο άνδρας παρελήφθη από πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ νεκρός από τον τόπο του στυγερού εγκλήματος. Η γυναίκα ήταν επίσης πολύ σοβαρά τραυματισμένη. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρελήφθη χωρίς σφυγμό και λίγο αργότερα εξέπνευσε.

Τις ενέργειες του ΕΚΑΒ παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα κάτοικοι, που έσπευσαν να βοηθήσουν. Λίγο αργότερα διακομίστηκε και η μητέρα των άτυχων παιδιών στο Αχιλλοπούλειο, καθώς είναι τραυματισμένη.

«Πού είναι τα παιδιά μου; Πού είναι τα παιδιά μου;» ρωτούσε σοκαρισμένη, ραγίζοντας καρδιές. Στο σπίτι της οικογένειας εικόνες φρίκης μαρτυρούσαν την ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία.

Ο δράστης, ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, έσπευσε αμέσως να απομακρυνθεί προς άγνωστη κατεύθυνση με το αυτοκίνητό του, όταν ολοκλήρωσε το νοσηρό σχέδιό του. Καταδιωκόταν για περισσότερο από μία ώρα από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας μετά τον εντοπισμό του από αστυνομικό εκτός υπηρεσίας που υπηρετεί στο Τμήμα Βορείου Πηλίου και τελικά ακινητοποιήθηκε στην περιοχή μεταξύ Αγίου Βλασίου και Λεχωνίων γύρω στις 21:40 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου με τη συνδρομή και των δυνάμεων ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ.

Το φρικτό έγκλημα

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δράστης, ο οποίος είναι από τον Βόλο, επισκέφτηκε την 28χρονη στο σπίτι της αποφασισμένος να διαπράξει έγκλημα. Μόλις του άνοιξαν την πόρτα η εν διαστάσει σύζυγός του και η μητέρα της, επιτέθηκε με μαχαίρι στην εν διαστάσει σύζυγό του τραυματίζοντάς τη στον λαιμό. Η μητέρα της κοπέλας έτρεξε αμέσως να μπει στη μέση και να σώσει την Κωνσταντίνα.

Ομως, εκείνος επιτέθηκε και στην ίδια τραυματίζοντάς τη. Από καθαρή τύχη η γυναίκα ξέφυγε από τα χέρια του την τελευταία στιγμή. Κραυγές πόνου και απελπισίας κινητοποίησαν τον αδερφό της 28χρονης. Ο 30χρονος άρπαξε ξύλο με σκοπό να απομακρύνει τον δράστη. Δεν πρόλαβε όμως. Ο μανιακός δολοφόνος τού κατάφερε καίριο πλήγμα σε σημείο λίγο πιο κάτω από την καρδιά.

Τα δύο αδέρφια σωριάζονταν στο έδαφος αιμόφυρτα και ο δράστης έτρεχε να διαφύγει.

Κλήσεις για βοήθεια στο ΕΚΑΒ

Στο ΕΚΑΒ Βόλου σήμανε συναγερμός. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν συμπλοκή με μαχαίρι με δύο βαριά τραυματίες. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα πληρώματα του ΕΚΑΒ με δύο ασθενοφόρα. Η πρώτη αναφορά έκανε λόγο για συμπλοκή στην Τσαγκαράδα και στη συνέχεια στη Μακρινίτσα.

Οταν έφθασαν τα πληρώματα στον τόπο του εγκλήματος ο άνδρας δυστυχώς είχε ήδη εκπνεύσει. Σύμφωνα με πληροφορίες παρελήφθη νεκρός από το σπίτι. Κάτοικοι που είχαν προστρέξει για βοήθεια δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Η κοπέλα ήταν επίσης πολύ σοβαρά τραυματισμένη. Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ διαπίστωσε ότι δεν είχε σφυγμό. Στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου διαπιστώθηκε και τυπικά ο θάνατός της.

Η καταδίωξη του φονιά

Η καταδίωξη για τη σύλληψη του μανιακού δολοφόνου συνεχιζόταν μέχρι τις 21:40. Ο φονιάς εντοπίστηκε αρχικά από αστυνομικό εκτός υπηρεσίας του Αστυνομικού Τμήματος Βορείου Πηλίου στην περιφερειακή οδό, όπου τον ακολούθησε. Κατευθυνόταν προς τον Αγιο Βλάσιο απ’ όπου καταγόταν ο πατέρας του. Μάλιστα, σε κάποια στιγμή πέτυχε να εξαφανίσει τα ίχνη του. Ομως, τελικά εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου στην περιοχή μεταξύ Αγίου Βλασίου και Ανω Λεχωνίων. Ακινητοποιήθηκε από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, της ΔΙΑΣ, της ΟΠΚΕ και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διαμένει στον Βόλο στη συνοικία Χρυσοχοΐδη. Είναι άνεργος και για να εξασφαλίζει τα προς το ζην έκανε περιστασιακά μεροκάματα ως υδραυλικός. Ο πατέρας του κατάγεται από τον Αγιο Βλάσιο, γι’ αυτό αναζητούσε καταφύγιο προς την περιοχή.

Απελπισία και φρίκη

Ξεχείλιζαν η απελπισία και η θλίψη στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου χθες το βράδυ. Συγγενείς και φίλοι των δύο αδικοχαμένων αδερφών δεν μπορούσαν να πιστέψουν τι έχει συμβεί. Τα δύο αδέρφια χάθηκαν εντελώς άδικα. Βρήκαν φρικτό θάνατο, που δεν αξίζει σε κανέναν.

Ο Γιώργος, ο οποίος εργαζόταν στο Αερικό, περνούσε πολύ όμορφη περίοδο της ζωής του. Εκανε σχέδια να φτιάξει το δικό του σπιτικό. Το καλοκαίρι ετοιμαζόταν να παντρευτεί με την εκλεκτή της καρδιάς του. Δυστυχώς, όμως, δεν πρόλαβε. Ο δράστης τού έκοψε το νήμα της ζωής με καίριο χτύπημα.

Η Κωνσταντίνα είχε παντρευτεί με τον δράστη πριν δύο χρόνια. Ωστόσο, δεν πρόλαβε να χαρεί τον γάμο της. Αντιμετώπισε γρήγορα προβλήματα και από τον περασμένο Δεκέμβριο βρισκόταν σε διάσταση. Πήρε τα πράγματά της και επέστρεψε στο πατρικό της. Για λόγους ασφάλειας είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα στα δικαστήρια Βόλου, προκειμένου ο σύζυγός της να μην την πλησιάζει. Η άμοιρη κοπέλα δεν είχε άδικο που φοβόταν για τη ζωή της και τη ζωή του παιδιού της, κοριτσάκι ηλικίας 2 ετών, το οποίο λάτρευε. Οι φόβοι της δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν με τον πλέον δραματικό τρόπο.

Στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου ήταν χθες όλοι σοκαρισμένοι. Οι γιατροί δεν πρόλαβαν να κάνουν το παραμικρό για να βοηθήσουν τα δύο αδέρφια. Οταν μεταφέρθηκαν εκεί ήταν ήδη αργά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου