ΤΟΠΙΚΑ

Αμεση επαναλειτουργία των σχολών οδήγησης ζητούν οι εκπαιδευτές στον Βόλο

αμεση-επαναλειτουργία-των-σχολών-οδή-644922

Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται οι εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών στον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή του Νομού Μαγνησίας. Πέρασαν τέσσερις μήνες από τις 6 Μαρτίου που έκλεισαν οι σχολές και ακόμη και σήμερα δεν επιτρέπονται τα μαθήματα οδήγησης.

Δεκάδες Βολιώτες που ξεκίνησαν μαθήματα πριν την καραντίνα τηλεφωνούν για να ενημερωθούν τι γίνεται, όμως κανείς δεν μπορεί να απαντήσει. Αυτή τη στιγμή οι σχολές οδήγησης κάνουν μόνο πρακτικά και θεωρητικά μαθήματα για επαγγελματικά διπλώματα.

Ωστόσο, όπως λέει ο πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Βόλου και Μαγνησίας, Ιορδάνης Πολατίδης, λίγες είναι οι σχολές που έχουν φορτηγά και λεωφορεία, καθώς είναι ελάχιστα.

«Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο. Οι Σχολές πρέπει επιτέλους να ανοίξουν», σημειώνει ο ίδιος, τονίζοντας ότι η μοναδική ενίσχυση που είχε ο κλάδος ήταν οι επιστρεπτέες προκαταβολές από τις οποίες όμως κόπηκαν οι περισσότεροι επαγγελματίες.

«Δεν μπορούμε να έχουμε εικόνα πόσοι Βολιώτες βρίσκονται σε αναμονή για έκδοση διπλωμάτων αφού οι σχολές είναι κλειστές. Ομως, δεχόμαστε πάρα πολλά τηλεφωνήματα από κόσμο που είχε ξεκινήσει μαθήματα πριν από την καραντίνα», σημειώνει ο ίδιος.

Το Σωματείο Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Βόλου και Μαγνησίας έχει συζητήσει το θέμα. Ο κ. Πολατίδης λέει ότι οι επαγγελματίες θέλουν να επαναλειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους. «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Πλέον μιλάμε για πολύμηνη διακοπή δραστηριότητας», σημειώνει.

Για το ίδιο θέμα παρενέβη και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με επιστολή του προς τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Οι επαγγελματίες του κλάδου βρέθηκαν προ εκπλήξεως όταν ενημερώθηκαν πριν από μερικές μέρες ότι παρά το άνοιγμα του λιανεμπορίου οι σχολές τους μένουν κλειστές.

Το 80% των εκπαιδευτών σχολών οδήγησης δεν είχαν πρόσβαση σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο, ούτε καν σε Επιστρεπτέα Προκαταβολή

Ολόκληρος ο κλάδος βλέπει μπροστά του το φάσμα της ανεργίας και χιλιάδες άνθρωποι που εξαρτώνται από αυτόν, όπως τα μέλη οικογενειών των επαγγελματιών, απειλούνται με καταστροφή

Περισσότεροι από 50.000 πολίτες είναι στην αναμονή για έκδοση διπλώματος οδήγησης, κάτι όμως που δεν μπορεί να γίνει αν δεν ξεκινήσουν τα μαθήματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου