ΤΟΠΙΚΑ

Νονοί και βαφτιστήρια δίνουν ανάσες στην τοπική αγορά ενόψει του Πάσχα

νονοί-και-βαφτιστήρια-δίνουν-ανάσες-σ-644992

Βαθιά και ουσιαστική ανάσα δίνουν στην τοπική εμπορική αγορά νονές, νονοί και βαφτιστήρια ενόψει του Πάσχα. Η έρευνα αγοράς στα τοπικά καταστήματα, κυρίως διαδικτυακά, λόγω των περιορισμών για την πανδημία, καθώς και οι πρώτες παραγγελίες για λαμπάδες και παπούτσια στα βαφτιστήρια άρχισαν ήδη, όπως και για δώρα στις νονές και τους νονούς, που αποτελούν νέα τάση. Οι ισχύουσες τιμές ανταποκρίνονται σε όλα τα βαλάντια και διαμορφώνονται ανάλογα με τα «θέλω» νονών και βαφτιστηριών.

Η υγειονομική κρίση λόγω του ιού έχει ως συνέπεια και την αντίστοιχη οικονομική, ωστόσο και το φετινό Πάσχα, το δεύτερο συνεχόμενο με την πανδημία παρούσα, τα βαφτιστήρια θα πάρουν από τις νονές και τους νονούς τους τις καθιερωμένες λαμπάδες και τα παπούτσια, με τις ανάσες στην τοπική εμπορική αγορά να είναι βαθιές και ουσιαστικές.

Νονές και νονοί άρχισαν ήδη την απαραίτητη έρευνα αγοράς και τις πρώτες παραγγελίες για την αγορά λαμπάδας και παπουτσιών, ως επί το πλείστον διαδικτυακά, λόγω των περιορισμών, σε επιχειρήσεις που διαθέτουν ηλεκτρονικό κατάστημα.

Εντονη ζήτηση εκδηλώνεται κυρίως για λαμπάδες, που συνοδεύονται από παιχνίδια, πλαστικά, αλλά και ξύλινα, που αποτελούν τη νέα τάση, γνωστές φιγούρες ηρώων κόμικς, αυτοκινητάκια για τα αγόρια και κούκλες για τα κορίτσια.

Σύμφωνα με επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στην αγορά του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, τα πρώτα μηνύματα είναι ευοίωνα, καθώς το ενδιαφέρον από νονές και νονούς είναι έντονο, με τις πρώτες παραγγελίες να οριστικοποιούνται ήδη.

Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται, νονές και νονοί επιδίδονται πλέον σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να μην προκύψουν ανάλογα προβλήματα με την περίοδο των Χριστουγέννων, όταν λόγω της κλειστής αγοράς, στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων προστασίας από την πανδημία, το σύνολο των παραγγελιών για παιχνίδια και δώρα έγινε διαδικτυακά, με συνέπεια οι περισσότερες εταιρείες ταχυμεταφορών να κρασάρουν, αδυνατώντας να αντεπεξέλθουν στην αυξημένη ζήτηση από την πλευρά τόσο των καταστηματαρχών, όσο και των πελατών.

Πλέον η εμπορική αγορά σε επίπεδο τοπικό λειτουργεί μεν, με περιορισμούς δε μέχρι νεωτέρας. Σε αυτό το πλαίσιο, νονές και νονοί μεριμνούν ήδη, έτσι ώστε να αγοραστούν, αποσταλούν και παραληφθούν λαμπάδες και παπούτσια εγκαίρως, αρκετά πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, προκειμένου να μην προκύψουν και πάλι τα προβλήματα, που σημειώθηκαν τα περσινά Χριστούγεννα και τα βαφτιστήρια να έχουν τα δώρα τους μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη, όπως επιτάσσουν το έθιμο και η παράδοση.

Στην εμπορική αγορά του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, σύμφωνα με επιχειρηματίες, οι ισχύουσες το φετινό Πάσχα τιμές για λαμπάδες και παπούτσια ανταποκρίνονται σε όλα τα βαλάντια και διαμορφώνονται ανάλογα με τα «θέλω» των πελατών.

Οι τιμές για τις λαμπάδες αρχίζουν, κατά μέσο όρο πάντα, από τα 10 ευρώ και διαμορφώνονται ανάλογα με το είδος του παιχνιδιού, που τις συνοδεύει.

Πάντα κατά μέσο όρο, η αντίστοιχη για λαμπάδα και ζευγάρι παπούτσια για το βαφτιστήρι αρχίζει από τα 50 ευρώ και διαμορφώνεται ανάλογα με το είδος και την ποιότητα των υποδημάτων κυρίως, που θα επιλέξει η νονά ή ο νονός.

Η επικρατούσα, ωστόσο, κατάσταση, με την πανδημία και τις επιπτώσεις της σε οικονομικό κυρίως επίπεδο, υποχρεώνει τις νονές και τους νονούς, στη συντριπτική τους τουλάχιστον πλειονότητα, να στρέφονται σε οικονομικότερες επιλογές, που επίσης υπάρχουν στην τοπική αγορά, με επιχειρηματίες να τονίζουν ότι σε γενικότερο πλαίσιο οι τιμές είναι προσιτές, λόγω της ύφεσης και της έλλειψης ρευστότητας, που προκαλεί η πανδημία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου