ΤΟΠΙΚΑ

Μποτιλιάρισμα σημειώθηκε χθες στην Αγριά με το άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων

μποτιλιάρισμα-σημειώθηκε-χθες-στην-α-645043

Πρώτη Κυριακή χθες με τις διαδημοτικές μετακινήσεις να επιτρέπονται, βάσει σχετικής απόφασης στο πλαίσιο χαλάρωσης των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία, με το μποτιλιάρισμα να μην αποφεύγεται στην Αγριά, με τις καιρικές συνθήκες να συμβάλουν.

Αρκετοί ήταν οι Βολιώτες, που αποφάσισαν χθες να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα και να εκδράμουν στο Πήλιο για μια πρώτη ανάσα από την καραντίνα και άλλοι να επισκεφτούν εξοχικές κατοικίες και εκτάσεις, προκειμένου να διαπιστώσουν αν είναι στη θέση τους και ασφαλείς, μετά το απαγορευτικό που ισχύει από τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι πρώτες ουρές αυτοκινήτων άρχισαν να σχηματίζονται στον παραλιακό δρόμο της Αγριάς από τις 11 χθες το πρωί, με τους διερχόμενους οδηγούς να επιδεικνύουν υπομονή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερα προβλήματα δεν παρατηρήθηκαν, ενώ δεν έγινε ούτε ένα τηλεφώνημα στην Τροχαία ή το 100, με τους περισσότερους οδηγούς να προτιμούν την αναμονή από την παρουσία αστυνομικών, στο ενδεχόμενο να ζητηθούν βεβαιώσεις μετακινήσεις.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Τροχαία Βόλου, η ουρά των οχημάτων σχηματίστηκε, διότι την τρέχουσα χρονική περίοδο λειτουργεί κανονικά ο φωτεινός σηματοδότης στο ύψος της ΕΨΑ, καθώς ο προγραμματισμός είναι να τίθεται εκτός λειτουργίας μόνο τη θερινή περίοδο, από Ιούνιο μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου, προκειμένου να διευκολύνονται οι οδηγοί, λόγω της αυξημένης κίνησης.

Χθες, ωστόσο, και για το υπόλοιπο μέχρι το καλοκαίρι, δεν υπήρξε, ούτε θα υπάρξει πρόβλεψη για παύση της λειτουργίας του φωτεινού σηματοδότη, καθώς δεν προβλέπεται για την τρέχουσα περίοδο.

Σύμφωνα πάντα με το Τμήμα Τροχαίας Βόλου, η κατάσταση, με δεδομένες την εποχή και την πρώτη Κυριακή των διαδημοτικών μετακινήσεων, ήταν απόλυτα ελεγχόμενη.

Ερωτηθείς σχετικά από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Βόλου Αθανάσιος Κουλούρης υπογράμμισε ότι οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αποδίδοντας την αυξημένη κίνηση στην παραλιακή της Αγριάς στη λειτουργία κυρίως, λόγω εποχής όπως προαναφέρθηκε, του φωτεινού σηματοδότη στο ύψος της ΕΨΑ.

«Δεν υπάρχει πρόβλεψη την τρέχουσα χρονική περίοδο» επισήμανε ο Αθ. Κουλούρης «για παύση της λειτουργίας των φωτεινού σηματοδότη στο ύψος της ΕΨΑ. Οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούν τα προβλεπόμενα και να έχουν υπομονή, σωστή νοοτροπία και αντίστοιχη οδηγική συμπεριφορά. Ιδιαίτερα προβλήματα δεν παρατηρήθηκαν» τόνισε ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου