Κατηγορίες για εμπρησμό από αμέλεια σε δύο άτομα για τις φωτιές στο Πήλιο

Τελευταία ενημέρωση: 2021-04-05, 09:31:37
Κατηγορίες για εμπρησμό από αμέλεια σε δύο άτομα για τις φωτιές στο Πήλιο

 Κατηγορίες για εμπρησμό από αμέλεια αποδόθηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου σε δύο άτομα, με αφορμή τις πυρκαγιές που ξέσπασαν προχθές στην ευρύτερη περιοχή του Νοτίου και του Ανατολικού Πηλίου.

Επιπλέον, επιβλήθηκαν συνολικά τέσσερα διοικητικά πρόστιμα, δύο σε άτομα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου και αντίστοιχα του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου επίσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου.

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου εφιστάται για μία ακόμη φορά η προσοχή στους αγρότες, προκειμένου να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά τη χρήση πυρός στην ύπαιθρο, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Επίσης, τονίζεται ότι σε περιπτώσεις που διαπιστώνεται ότι δεν τηρήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα θα επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα ή ακόμα και κατηγορίες για εμπρησμό από αμέλεια, που θα επισύρουν στους δράστες και ποινικές ευθύνες.

Από την πλευρά του ο διοικητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων Μαγνησίας, πύραρχος Γεώργιος Βλόντζος, πέρα από το πυροσβεστικό προσωπικό που συμμετείχε στις επιχειρήσεις κατάσβεσης, υπό πολύ δύσκολες συνθήκες, ευχαριστήσει θερμά τόσο τους Δήμους, όσο και τις εθελοντικές ομάδες που προσέφεραν πολύτιμη βοήθεια.

Στο μεταξύ, μάχη με τις αναζωπυρώσεις έδιναν χθες στο Βρωμονέρι δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος από τον Βόλο και την Αργαλαστή, καθώς και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να κατασβήσουν και την τελευταία μικροεστία φωτιάς στην περιοχή, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης, ενώ από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου με συνεργεία προχωρούσε στην αποκατάσταση των αντιπυρικών ζωνών, με τις ενέργειες να δυσκολεύει ο ισχυρός άνεμος που έπνεε στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση και άμεσα άρχισε γιγαντιαία επιχείρηση κατάσβεσης από ξηρά και από αέρα. Στη μάχη ρίχτηκε μεγάλος αριθμός πυροσβεστικών δυνάμεων, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και σύσσωμη η Πολιτική Προστασία του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Σύμφωνα με πρώτο απολογισμό, η πυρκαγιά κατέκαψε πεύκα σε έκταση 80 στρεμμάτων.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από περιοχή κοντά σε αγρόκτημα και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις παρά την έγκαιρη κινητοποίηση των δυνάμεων πυρόσβεσης. Κατευθυνόταν σε δύσβατη έκταση δασική με πεύκα προς την περιοχή του Κατηγιώργη. Οι πυροσβέστες απαιτούνταν να αναπτύσσουν εγκαταστάσεις με σωλήνες για να φθάνουν στο πύρινο μέτωπο.

Εκτιμάται ότι ξέσπασε μετά καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών.

Εξάλλου, υπό πλήρη έλεγχο τέθηκαν άμεσα προχθές το βράδυ άλλες τρεις πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν στην Τσαγκαράδα, τον Κισσό και τον Αγιο Βλάσιο.

Τα απανωτά περιστατικά πυρκαγιών στο Νότιο Πήλιο προκαλούν προβληματισμό. Την τρέχουσα περίοδο επιτρέπονται οι καύσεις υπολειμμάτων καλλιεργειών. Εντούτοις, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος, απαιτείται η λήψη αυστηρών μέτρων, η οποία θα πρέπει οπωσδήποτε να τηρείται.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
2
=