ΤΟΠΙΚΑ

Αμεση αποκατάσταση του μνημείου στη Συκή

αμεση-αποκατάσταση-του-μνημείου-στη-σ-646395

Επέβαλαν με τις ψήφους τους οι μειοψηφίες του δημοτικού συμβουλίου Νοτίου Πηλίου

Την άμεση επανατοποθέτηση του μνημείου πεσόντων «Σταυρός» στο σημείο, όπου είχε εγκατασταθεί δύο χρόνια πριν και τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών σε βάρος όσων εμπλέκονται στην απομάκρυνσή του αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Νοτίου Πηλίου, στην τελευταία συνεδρίασή του.

Το θέμα του «ξηλώματος» του μνημείου, που βρίσκεται σύμφωνα με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Συκής «Γ. Ρηματισίδη» στα γραφεία του, έχει διχάσει ένα ολόκληρο χωριό, ήρθε προς συζήτηση μετά από πρόταση των τριών μειοψηφιών.

«Μετά από ομόφωνη εισήγηση του συνόλου της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Νοτίου Πηλίου, εισήχθη προς συζήτηση η επανατοποθέτηση του μνημείου πεσόντων στη Συκή.

Παρά την αντίδραση όλων των μελών της δημοτικής αρχής και του ίδιου του δημάρχου Μ. Μιτζικού που προσπάθησαν να μη συζητηθεί το θέμα, καταψηφίζοντας και οι 13 σύμβουλοι της πλειοψηφίας την πρόταση της αντιπολίτευσης, τελικά με 14 ψήφους σύσσωμης της αντιπολίτευσης συζητήθηκε και λήφθηκε και απόφαση.

Οσον αφορά στη Συκή το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την άμεση επανατοποθέτηση του μνημείου στον χώρο, όπου είχε τοποθετηθεί πριν από δυο χρόνια και έδωσε εντολή στον δήμαρχο να διερευνήσει και να ελέγξει για ποινικές ευθύνες όσους εμπλέκονται στην απομάκρυνσή του», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας με επικεφαλής τον Μιλτιάδη Παπαδημητρίου.

Κατά τον ίδιο τρόπο ψηφίστηκε και η διατήρηση της παιδικής χαράς στο Νεοχώρι. Για τα δύο ζητήματα, από τον κ. Παπαδημητρίου, τονίζονται τα εξής: «Η αρνητική στάση του κ. Μιτζικού αλλά και των δημοτικών του συμβούλων να συμπλεύσει με το σύνολο των τοπικών κοινωνιών της Συκής και του Νεοχωρίου πέρα από κάθε λογική σεβασμού των τοπικών κοινωνιών και των δημοτών γενικότερα , υποδηλώνει την υπαιτιότητα του ιδίου αλλά δυστυχώς και όλης της ομάδας του για τα θλιβερά γεγονότα που ζήσαμε το τελευταίο χρονικό διάστημα στον Δήμο μας.

Κλείνοντας τα θέματα στο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας δήλωσε προς το δήμαρχο πως οι δυο αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου , ως κυρίαρχο συλλογικό όργανο διοίκησης του δήμου, είναι δεσμευτικές και άμεσα εκτελεστέες.

Η παρακολούθηση δε της υλοποίησης τους θα είναι συνεχής από την ομάδα της μείζονος μειοψηφίας και σε περίπτωση μη άμεσης υλοποίησής τους, θα κινηθούν όλες οι νόμιμες ενέργειες που προβλέπονται».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου