Παραμένει η παιδική χαρά στο Νεοχώρι 

Τελευταία ενημέρωση: 2021-04-04, 08:09:28
Παραμένει η παιδική χαρά στο Νεοχώρι 

Απόφαση για τη διατήρηση της νέας παιδικής χαράς, που κατασκευάστηκε στο Νεοχώρι από την προηγούμενη δημοτική αρχή και ολοκληρώθηκε από τη σημερινή, έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Νοτίου Πηλίου.

Στην τοπική κοινότητα προκλήθηκαν αντιδράσεις κατοίκων, μετά από πρόθεση της δημοτικής αρχής να «ξηλώσει» την παιδική χαρά, επικαλούμενη ότι έγινε χωρίς μελέτη κατασκευής και χωρίς την κατάλληλη υποδομή.

Η συγκεκριμένη παιδική χαρά κατασκευάστηκε και ολοκληρώθηκε πριν ενάμιση χρόνο, από την προηγούμενη δημοτική αρχή, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο για την κατασκευή επτά παιδικών χαρών σε χωριά του Νοτίου Πηλίου.

Στην προοπτική να «ξηλωθεί» είχε αντιδράσει και η μείζονα μειοψηφία με επικεφαλής τον Μιλτιάδη Παπαδημητρίου. Όπως υποστήριξε ο κ. Παπαδημητρίου, «ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται για την ασφαλή κατασκευή και λειτουργία της συγκεκριμένης παιδικής χαράς. Η ολοκλήρωσή της καθώς και η πληρωμή της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας, έγινε κατά τους πρώτους μήνες ανάληψης των καθηκόντων του κ. Μιτζικού (πιστεύουμε πως η νέα δημοτική τήρησε στο ακέραιο τους όρους που προβλέπονταν)». Μάλιστα η αντιπολίτευση άφηνε αιχμές για εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων ψηφοφόρων σε βάρος ενός νέου έργου που αποτελούσε χρόνιο αίτημα της περιοχής.

Το θέμα της παιδικής χαράς έφεραν στο δημοτικό συμβούλιο οι παρατάξεις των μειοψηφιών. Παρά την αντίθεση των 13 συμβούλων της δημοτικής αρχής, οι 14 σύμβουλοι των τριών μειοψηφιών, επέβαλαν με τις ψήφους τους τη συζήτηση του θέματος και κατέληξαν και σε απόφαση. Αποφάσισαν να μην γίνει καμία επέμβαση στην υπάρχουσα παιδική χαρά και οποιαδήποτε προσπάθεια μεταφοράς της σε άλλο σημείο.

Μάλιστα, οι μειοψηφίες δήλωσαν ότι η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστεί κι ότι θα παρακολουθήσουν την εφαρμογή της.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
7
=